Nemzetközi foci

Luis Enrique harciasan védte meg De Geát

15 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg a spanyol labdarúgó-válogatottnak, amely a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában 1-0-s vereséget szenvedett Ukrajnában.

A győztes gólt Viktor Cigankov szerezte negyedórával a vége előtt, és találat miatt kijutott a kritikákból David De Geának, a spanyolok kapusának.

A felvétel alapján az indításnál az első hibát Jesús Navas követte el, aki bemozdult Cigankovval, így nem volt les, De Gea pedig talán arra apellált, hogy ha a 16-os környékén helyezkedik, akkor le tudja halászni a labdát. Utána viszont már hiába hátrált, félúton volt, az ukrán pedig ügyesen előtte mellette a labdát.

Mindig lehet jobban teljesíteni, de rossz beidegződés De Geát elővenni egy ilyen gól miatt. Ha őt kezdik el ostorozni, akkor ki lehet kapcsolni a kamerákat, és vége a beszélgetésnek. Folyamatosan támadtunk, de az ellenfél kihúzta 0-0-val, ettől erőre kapott, és egy akciójából gólt szerzett. Gratulálnunk kell nekik. Uraltuk a meccset, rengeteg helyzetünk volt, de sajnos nem tudtuk azokat kihasználni

– nyilatkozta Luis Enrique, a spanyolok szövetségi kapitánya, aki azt is elmondta, sok ilyen meccset veszített már a karrierje során, de a konklúzió az, hogy tetszett neki a játékosok hozzáállása.

A statisztika alapján egyébként tényleg nyomasztó volt a spanyolok fölénye, 72 százalékban ők birtokolták a labdát, 21 lövésük volt, míg az ukránoknak csak kettő, és a hazai kapus, Georgij Buscsan nyolc védést mutatott be.

Kiemelt kép: Sascha Steinbach / POOL / AFP

Olvasói sztorik