Nemzetközi foci sport

Luis Enrique harciasan védte meg De Geát

15 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg a spanyol labdarúgó-válogatottnak, amely a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában 1-0-s vereséget szenvedett Ukrajnában.

A győztes gólt Viktor Cigankov szerezte negyedórával a vége előtt, és találat miatt kijutott a kritikákból David De Geának, a spanyolok kapusának.

A felvétel alapján az indításnál az első hibát Jesús Navas követte el, aki bemozdult Cigankovval, így nem volt les, De Gea pedig talán arra apellált, hogy ha a 16-os környékén helyezkedik, akkor le tudja halászni a labdát. Utána viszont már hiába hátrált, félúton volt, az ukrán pedig ügyesen előtte mellette a labdát.

Mindig lehet jobban teljesíteni, de rossz beidegződés De Geát elővenni egy ilyen gól miatt. Ha őt kezdik el ostorozni, akkor ki lehet kapcsolni a kamerákat, és vége a beszélgetésnek. Folyamatosan támadtunk, de az ellenfél kihúzta 0-0-val, ettől erőre kapott, és egy akciójából gólt szerzett. Gratulálnunk kell nekik. Uraltuk a meccset, rengeteg helyzetünk volt, de sajnos nem tudtuk azokat kihasználni

– nyilatkozta Luis Enrique, a spanyolok szövetségi kapitánya, aki azt is elmondta, sok ilyen meccset veszített már a karrierje során, de a konklúzió az, hogy tetszett neki a játékosok hozzáállása.

A statisztika alapján egyébként tényleg nyomasztó volt a spanyolok fölénye, 72 százalékban ők birtokolták a labdát, 21 lövésük volt, míg az ukránoknak csak kettő, és a hazai kapus, Georgij Buscsan nyolc védést mutatott be.

Kiemelt kép: Sascha Steinbach / POOL / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!