Nemzetközi foci

„Játszani akar” – a kapitány beszélt a koronavírusos Ronaldóról

Kedden jelentette be a portugál szövetség, hogy pozitív lett Cristiano Ronaldo koronavírustesztjének eredménye. A szerdai, Svédország elleni Nemzetek Ligája-meccset, a Juventus hétvégi, Crotone elleni bajnokiját, valamint a jövő heti, Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést is ki kell majd így hagynia az ötszörös aranylabdásnak.

Koronavírusos lett Cristiano Ronaldo
A portugál szövetség jelentette be, hogy pozitív lett a 35 éves játékos tesztje, így elhagyta a válogatott edzőtáborát.

Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya beszélt a 35 éves játékosról sajtótájékoztatóján. Azt mondta, nincsenek tünetei, és kissé frusztrált amiatt, hogy nem áll rendelkezésre.

Összességében jól kezeli a helyzetet. A szobájában van, játszani akar, az edzés alatt az erkélyről beszélt hozzánk végig. Teljesen tünetmentes, nem is teljesen érti, mi történik vele

mondta Santos, aki szerint egyik csapat sem kerül könnyű helyzetbe, ha a legjobb játékosa nélkül kell játszania, de bízik annyira a portugál keretben, hogy meg tudja oldani a svédek elleni mérkőzést Ronaldo távollétében is. A támadón kívül mindenki másnak negatív lett a teszteredménye.

„Hétfő óta itt teljesen el vagyunk zárva a külvilágtól. Csak a játékosok és a stábtagok jöttek be, senki más” – értetlenkedett egy sort Santos azon, hogyan fertőződhetett meg a játékos.

Portugália eddig két győzelemmel és egy döntetlennel az A divízió 3. csoportjának első helyén áll, azonos pontszámmal, mint a franciák. A svédek eddig mindhárom mérkőzésüket elveszítették, a két csapat legutóbbi meccsén Ronaldo duplája döntött.

Kiemelt kép: DIOGO PINTO / PORTUGUESE FOOTBALL FEDERATION (FPF) / AFP

Olvasói sztorik