Nemzetközi foci

Hatgólos őrület a német-svájcin, Ukrajnában kapott ki Spanyolország

A német labdarúgó-válogatott harmadik döntetlenjét játszotta a Nemzetek Ligája A divíziójának 4. csoportjában, de Joachim Löw csapatának ezért a 3-3-ért nagyon meg kellett küzdenie.

A vendég Svájc már 26 perc után két góllal vezetett Kölnben egy fejesnek és Freuler nagyszerű emelésének köszönhetően, ám Werner és Havertz találatával ki tudott egyenlíteni Németország. Nem sokáig volt 2-2 az állás, két perccel később, az 57. percben két nagy Neuer-védés után Gavranovic bombázott a léc alá, de Gnabry sarkazásával nem sokkal később 3-3-ra módosult az állás. Bár nagy volt a tempó a lefújásig, több gól nem esett.

A németeknél Toni Kroos a 100. válogatott mérkőzését játszotta.

Kijevben a ferencvárosi játékosok közül Oleksandr Zubkov kezdett Spanyolország ellen (Haratin padozott végig), az első félidőben egyszer felrúgták a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest, pedig még a Radio Marcának szakértő Juan Andújar Oliver szerint is büntetőt kellett volna erre adni. A spanyolok a tűzzel játszottak a második félidőben, mert bár támadtak, de a védelmük sebezhetőnek tűnt, a 76. percben pedig gólt is szerzett az egyébként messze nem a legerősebb összeállításában pályára lépő Ukrajna, a csereként beállt Tsygankov döntötte el a mérkőzést. Ez volt az ukránok első győzelme Spanyolország ellen. Zubkov 65 percet töltött a pályán.

És egy kis kitekintés a D divízióba: a máltai válogatott a 97. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a házigazda Lettországot, ezzel első sikerét aratta az 1. csoportban. A 2. csoportban pedig San Marino szerzett pontot, ami azért nagy szó, mert hat éve és 40 mérkőzést kellett várni, legutóbb 2014-ben, Észtország ellen nem kapott ki a válogatott.

Nemzetek Ligája, 4. forduló

A divízió:

4. csoport:

Ukrajna-Spanyolország 1-0 (0-0)

Németország-Svájc 3-3 (1-2)

Az állás: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Németország 6 (7-6), 3. Ukrajna 6 (4-7), 4. Svájc 2

 

C divízió:

1. csoport:

Montenegró-Luxemburg 1-2 (1-1)

Azerbajdzsán-Ciprus 0-0

Az állás: 1. Luxemburg 9 pont, 2. Montenegró 9, 3. Azerbajdzsán 4, 4. Ciprus 1

 

D divízió:

1. csoport:

Feröer-szigetek – Andorra 2-0 (2-0)

Lettország-Málta 0-1 (0-0)

Az állás: 1. Feröer-szigetek 10 pont, 2. Málta 5, 3. Lettország 3, 4. Andorra 2

2. csoport:

Liechtenstein-San Marino 0-0

Az állás: 1. Gibraltár 6 pont/2 mérkőzés, 2. Liechtenstein 4/3, 3. San Marino 1/3

Kiemelt kép: firo Sportphoto / Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik