Nemzetközi foci

Dühösek az Atléticónál az Arsenalra az utolsó pillanatos átigazolás miatt

Az átigazolási időszak legvégén az Arsenal megszerezte Thomas Partey-t az Atlético Madridtól. A ghánai középpályásnak 50 millió euró volt a kivásárlási ára, az Arsenal pedig letette érte ezt az összeget, úgyhogy a spanyol  klubnak nem volt választása.

Az Atléticónál azért dühösek, mert úgy érzik, sem a játékos, sem az Arsenal nem tájékoztatta őket kellő mértékben az átigazolásról, amelyről akkor értesültek, amikor a spanyol liga jelezte feléjük, hogy a londoni klub kifizette a kivásárlási árat.

Partey jogi képviselője az összeg beérkezése után a liga székházában írta alá a szerződést, amely szentesítette az átigazolást.

A 27 éves játékos 2011 óta volt az Atléticónál, amely színeiben összesen 188 tétmérkőzésen lépett pályára. A 29-szeres ghánai válogatott 2018-ban Európa Ligát és európai Szuperkupát nyert az Atléticóval, és 2023-ig szólt volna a szerződése, de az Arsenalnak most kellett.

Partey személyében Diego Simeone egyik legfontosabb játékosát vesztette el, aki elsősorban védekezésben erős, de remekül passzol, és ezáltal a támadásépítésben is szerepe van.

Az üzlet részeként a pénz mellett az Atlético megkapta kölcsönbe az Arsenaltól az uruguayi Lucas Torreirát, aki 2018-ban a Sampdoriától érkezett az angol klubhoz. A 24 éves Torreira az előző idényben 39 tétmeccsen, köztük 29 PL-találkozón kapott szerepet az Arsenalban.

Kiemelt kép: Pau BARRENA / AFP

Olvasói sztorik