Nemzetközi foci sport

Dühösek az Atléticónál az Arsenalra az utolsó pillanatos átigazolás miatt

Az átigazolási időszak legvégén az Arsenal megszerezte Thomas Partey-t az Atlético Madridtól. A ghánai középpályásnak 50 millió euró volt a kivásárlási ára, az Arsenal pedig letette érte ezt az összeget, úgyhogy a spanyol  klubnak nem volt választása.

Az Atléticónál azért dühösek, mert úgy érzik, sem a játékos, sem az Arsenal nem tájékoztatta őket kellő mértékben az átigazolásról, amelyről akkor értesültek, amikor a spanyol liga jelezte feléjük, hogy a londoni klub kifizette a kivásárlási árat.

Partey jogi képviselője az összeg beérkezése után a liga székházában írta alá a szerződést, amely szentesítette az átigazolást.

A 27 éves játékos 2011 óta volt az Atléticónál, amely színeiben összesen 188 tétmérkőzésen lépett pályára. A 29-szeres ghánai válogatott 2018-ban Európa Ligát és európai Szuperkupát nyert az Atléticóval, és 2023-ig szólt volna a szerződése, de az Arsenalnak most kellett.

Partey személyében Diego Simeone egyik legfontosabb játékosát vesztette el, aki elsősorban védekezésben erős, de remekül passzol, és ezáltal a támadásépítésben is szerepe van.

Az üzlet részeként a pénz mellett az Atlético megkapta kölcsönbe az Arsenaltól az uruguayi Lucas Torreirát, aki 2018-ban a Sampdoriától érkezett az angol klubhoz. A 24 éves Torreira az előző idényben 39 tétmeccsen, köztük 29 PL-találkozón kapott szerepet az Arsenalban.

Kiemelt kép: Pau BARRENA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!