A román válogatottnál attól félnek, hogy Izlandon trükköznek majd a koronavírustesztekkel

Napokkal a mérkőzés előtt vádaskodni kezdett a szövetség elnökének tanécsadója.

Csütörtökön rendezik az Európa-bajnoki pótselejtezők elődöntőit: Magyarország Bulgáriában, Románia pedig Izlandon lép pályára, a két továbbjutó között dől majd el, ki vehet részt a jövő nyárra halasztott tornán. A román válogatott tagjai kedden utaztak el az északi országba, a szövetség elnökének tanácsadója, Andrei Vochin az indulás előtt a telekomsport.ro-nak arról beszélt, nem tartja kizártnak, hogy Izlandon trükközni fognak a koronavírustesztekkel.

Az izlandi kormánynak sajátos szabályai vannak. Újra kell majd tesztelni mindenkit [az otthoni után], amit a helyi hatóság felügyel. A labor, amely majd az eredményeket szolgáltatja, sehogyan sem kötődik az UEFA-hoz. Őszintén megmondom, aggódom a tesztek miatt, és nem azért, mert a balkáni térségből érkezünk

– mondta Vochin.

Azzal folytatta, hogy mindenki arról beszél az északi országokkal kapcsolatban, mennyire korrektek, de ő meg azzal példálózott, amikor a dán és a svéd válogatott 2-2-es döntetlent játszott a 2004-es Eb-n, amivel mindkettő továbbjutott, az olaszokat meg kiejtették a csoportkörben. De felhozta a Slovan Bratislava esetét a Bajnokok Ligája-selejtezőben: a pozsonyiak Feröeren léptek volna pályára, megérkeztek, pozitív teszt miatt azonban végül nem léphettek pályára és 3-0-val a KÍ jutott tovább – pedig egyébként nem is játékos tesztje lett pozitív.

Ha a magyar válogatott csütörtökön továbbjutna a bolgárokon, akkor hazai pályán fogadhatná az izlandi-román párharc továbbjutóját november 12-én.

Kiemelt kép: Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP