Nemzetközi foci sport

Megvan az első csapat, amelyik a bíróságra menne, amiért a koronavírus miatt esett ki a BL-ből

Fellebbezést nyújtott be a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a Slovan Bratislava, miután az európai szövetség (UEFA) úgy döntött, játék nélkül esett ki az együttes a Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

A Slovan a múlt héten a Feröer-szigeteken, a KI Klaksvík otthonában lépett volna pályára a BL-selejtező első körében, de sem szerdán, sem pedig pénteken nem tudta lejátszani a selejtezőt. A találkozó mindkét alkalommal a feröeri hatóságok utasítása miatt maradt el, ugyanis a szlovák küldöttségben találtak egy-egy koronavírussal fertőzött személyt.

A Slovan most azt kérte a CAS-tól, hogy ne engedélyezze a feröeri együttesnek lejátszani a szerda (ma) esti meccsét a svájci Young Boys vendégeként. A szlovákok azt szeretnék, ha a CAS a végleges döntés meghozataláig elhalasztaná ezt az összecsapást.

A CAS azt közölte, az UEFA, a Young Boys, valamint a Klaksvík az ügy érintettjeként “megkapta a lehetőséget arra, hogy reagáljon a Slovan sürgős kérésére”.

Az UEFA egyelőre hivatalosan nem nyilatkozott az ügyben. Ha a CAS a Slovan szempontjából kedvezőtlen döntést hoz, akkor a pozsonyiak az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytatják szereplésüket.

Kiemelt kép: skslovan.com

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!