Nemzetközi foci bajnokok ligája

Megvan az első csapat, amelyik a bíróságra menne, amiért a koronavírus miatt esett ki a BL-ből

Fellebbezést nyújtott be a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a Slovan Bratislava, miután az európai szövetség (UEFA) úgy döntött, játék nélkül esett ki az együttes a Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

A Slovan a múlt héten a Feröer-szigeteken, a KI Klaksvík otthonában lépett volna pályára a BL-selejtező első körében, de sem szerdán, sem pedig pénteken nem tudta lejátszani a selejtezőt. A találkozó mindkét alkalommal a feröeri hatóságok utasítása miatt maradt el, ugyanis a szlovák küldöttségben találtak egy-egy koronavírussal fertőzött személyt.

A Slovan most azt kérte a CAS-tól, hogy ne engedélyezze a feröeri együttesnek lejátszani a szerda (ma) esti meccsét a svájci Young Boys vendégeként. A szlovákok azt szeretnék, ha a CAS a végleges döntés meghozataláig elhalasztaná ezt az összecsapást.

A CAS azt közölte, az UEFA, a Young Boys, valamint a Klaksvík az ügy érintettjeként “megkapta a lehetőséget arra, hogy reagáljon a Slovan sürgős kérésére”.

Az UEFA egyelőre hivatalosan nem nyilatkozott az ügyben. Ha a CAS a Slovan szempontjából kedvezőtlen döntést hoz, akkor a pozsonyiak az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytatják szereplésüket.

Kiemelt kép: skslovan.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik