Nemzetközi foci

Le a kalappal: Özil állná az Arsenal legendás kabalájának fizetését

Az átigazolási időszak utolsó napjának legszomorúbb híre kétségkívül az volt, hogy az Arsenal költségcsökkentésre hivatkozva kirúgta a kabalafigurát, Gunnersaurust. A jelmezbe bújt Jerry Quy 27 éven át szolgálta a klubot, ráadásul órákkal a hír után a londoniak 50 millió eurót fizettek az Atlético Madridnak Thomas Partey-ért. A szurkolók érthetően dühöngtek, szidták a klubot is, amiért például Mesut Özilnek, aki nem is játszik, heti 350 ezer fontos fizetést biztosítanak még, miközben most épp arról cikkez több lap is, például a goal.com, hogy lehet a szabályok miatt nem is fog pályára lépni a téli szünetig.

Dühösek az Atléticónál az Arsenalra az utolsó pillanatos átigazolás miatt
Simeone az egyik legfontosabb játékosát vesztette el.

És akkor Mesut Özil az Instagramon azt írta, átvállalja Gunnersaurus teljes fizetését, csak maradjon.

„Nagyon szomorúvá tett, hogy Jerry Quy, a mi híres és lojális Gunnersaurusunk, fontos tagja a klubunknak, létszámfelettivé vált 27 év után. Felajánlom az Arsenalnak, hogy állom a nagy zöld fickó teljes fizetését egészen addig, amíg a Arsenal játékosa vagyok, így Jerry folytathatja azt a munkát, amit igazán szeret” – írta az Instagramon a világbajnok német focista.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mesut Özil (@m10_official) által megosztott bejegyzés, Okt 6., 2020, időpont: 7:22 (PDT időzóna szerint)

A 31 éves Özil 2013-ban érkezett az Arsenalhoz és a jövő nyárig szól a szerződése. A játékos felajánlása után az Arsenal szóvivője azt kommunikálta az ESPN-nek, hogy Gunnersaurus „nem halt ki”, amint újra lesznek nézők a stadionban, ő is visszatér.

Kiemelt kép: Adrian DENNIS / AFP

Olvasói sztorik