Nemzetközi foci bajnokok ligája

Dibusz Dénes védése miatt lesznek álmatlan éjszakái a Molde játékosának

Az idegenbeli 3-3-as döntetlen után hazai pályán 0-0-t játszott a Ferencváros a norvég Moldéval, így idegenben szerzett gólokkal továbbjutott, és 25 év után a Bajnokok Ligája főtábláján folytathatja.

25 év után újra Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutott a Ferencváros
Nem volt szép játék, de nagyon eredményesen működött Rebrov csapata.

Érthető módon a norvégoknál nagy a keserűség, amiért elszalasztották a lehetőséget, hiszen egyetlen góllal már az északiak mehettek volna a BL-be. A meccs egyik legnagyobb helyzetét Eirik Hestad hagyta ki a 75. percben, pontosabban Dibusz Dénes védett hatalmasat lábbal, amikor a középpályás közvetlen közelről, de picit éles szögből a rövid alsót célozta meg. Hestadot annyira megviselte, hogy kihagyta csapata helyzetét, hogy aludni sem tud majd, ismerte el.

Vérzik a szívem, életünk lehetősége volt, hogy a legjobbak közé kerüljünk. Ez most nagyon keserű. Megvan a veszélye, hogy többé nem alszom már

– idézi a norvég TV2 Hestadot, aki úgy érzi, elszúrta csapata továbbjutást érő lehetőségét.

A portál megszólaltatta Magnus Wolff Eikrem csapatkapitányt is, de csak annyit tudott mondani, hogy összetört a szívük a kieséstől. A TV2 beszámolójában felidézi, hogy 2015-ben szintén a Groupama Arénában szállt el egy norvég álom, akkor a magyar válogatott az Európa-bajnoki pótselejtezőn győzte le a skandináv nemzet legjobbjait. Megemlítik továbbá a norvégok, hogy 250 millió korona helyett cirka 100 millió kerül majd a klub kasszájába, ami szintén fontos kiesés.

Közel hatmilliárd forintot kaszált a Fradi a BL-csoportkörrel
És akkor még egy percet sem töltött a pályán a főtáblán.

„Sokat tettünk a sikerért, de egy kis plusz hiányzott. Közel vagyunk, de még nem értük el a szintet. Úgy utaztunk ide, hogy tudtuk, nem engedhetünk nekik területet hátul, szerintem ezt jól meg is oldottuk. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést a második félidőben, de sajnos nem tudtunk ebből előnyt kovácsolni”

– értékelte Erling Moe, a Molde vezetőedzője a látottakat.

A Molde játékosai egész életünkben emlékezni fognak erre a meccsre. Sokuknak nem lesz többé ilyen esélye, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen

– vélte a norvég szakkommentátora, Erik Thorstvedt.

A TV2 összegzése arra is kitért, hogy a stadion mögött összegyűlt mintegy 1500 szurkolóra előbb azt hitték, a stadion bejátszóin szűrődik be a mesterséges meccshangulat, de rá kellett eszmélniük, ezek a Fradi drukkerei kintről.

„Európa, Európa!” – zúgta a Fradi-tábor a BL-be jutás után
Rég ünnepeltek meg ennyire 0-0-át a ferencvárosi szurkolók, de a Molde elleni döntetlen – az idegenbeli 3-3 után – azt jelenti, hogy 1995 után ismét a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel a csapat.

A BL csoportkörének sorsolása csütörtökön lesz, a Ferencváros a negyedik kalapba kerül majd. Az első fordulót a tervek szerint október 20-21-én, az utolsót december 8-9-én rendezik.

Bajnokok Ligája-selejtező, playoff, visszavágó

Ferencváros – Molde (norvég) 0-0

 

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Heister – Sigér (Laidouni – 79.), Haratin, Somália (Frimpong – 87.) – Nguen (Isael – 79.), Zubkov, Uzuni.

 

Molde: Linde – Pedersen, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain (Omoijuanfo  – 83.) – E. Hestad, Eikrem, Knudtzon (Brynhildsen – 65.) – James.

 

Gólszerző: 

Sárga lap: Botka (42.) ill. Aursnes (26.), James (49.), Hestad (55.)

Piros lap: –

Továbbjutó: a Ferencváros 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

 

További mérkőzések:

Omonia Nicosia (ciprusi)-Olimpiakosz (görög) 0-0
továbbjutott: az Olimpiakosz, 2-0-s összesítéssel

Dinamo Kijev (ukrán)-Gent (belga) 3-0 (2-0) (2-1)
továbbjutott: a Dinamo Kijev, kettős győzelemmel, 5-1-s összesítéssel

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik