Magyar foci bajnokok ligája

„Európa, Európa!” – zúgta a Fradi-tábor a BL-be jutás után

Rég ünnepeltek meg ennyire 0-0-át a ferencvárosi szurkolók, de a Molde elleni döntetlen – az idegenbeli 3-3 után – azt jelenti, hogy 1995 után ismét a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel a csapat.

A mérkőzés előtt az egyik nagy kérdés nem csak az volt, hogy milyen felállásban lép majd pályára a Ferencváros a Molde elleni visszavágón, hanem hogy az UEFA ismét engedélyt ad-e arra, hogy a szurkolók a stadion mellett, egy óriási kivetítőn kövessék a visszavágót, mint ahogy tették azt a Dinamo Zagreb ellen egy körrel korábban. A zöld jelzés megjött, több ezren ki is mentek az Üllői útra, hogy ha kívülről is, de buzdítsák a csapatot.

Mindezt azon a napon, amikor az EU vörös listára tette Magyarországot a hazánkban tapasztalható koronavírus-helyzet miatt.

25 év után újra Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutott a Ferencváros
Nem volt szép játék, de nagyon eredményesen működött Rebrov csapata.

Ez annyiban látszott, hogy páran azért tartották a tisztes távolságot és voltak, akik maszkban nézték végig a kétszer 45 percet – de nem ez volt a jellemző. Ami a szurkolást illeti, becsülettel végigtolták a meccset a drukkerek, a legnagyobb ünneplés a lefújás előtt akkor volt, amikor les miatt meg nem adott gólt szerzett a Ferencváros, egy-két pirotechnikai eszközt el is használtak ekkor az igazán nagy ünneplés, a továbbjutást jelentő hármas sípszó előtt.

Így festett a levegőből:

Forrás: M4Sport

A drukkerek aztán köszöntötték a játékosokat, éltették Szerhij Rebrovot, üvöltözték, hogy „Európa, Európa!”, szidták az Újpestet, majd elénekelték a Himnuszt.

A lefújás utáni pillanatok:

A Ferencváros 1995, azaz 25 év után lesz ott ismét a Bajnokok Ligája csoportkörében, hogy kik ellen játszik, az majd az október 1-jei sorsoláson fog eldőlni. A magyar bajnok a negyedik kalapból várja az ellenfeleit, azaz papíron csak erősebb csapatokkal kerül majd szembe.

Így mondott köszönetet a Fradi-tábor Rebrovnak a BL-ért
Magyar klubcsapattól ritkán látható magasságokba jutott a Ferencváros az ukrán vezetőedzővel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik