Nemzetközi foci

Szalai Ádám munkaügyi pert indított klubja ellen

Úgy tűnik, Achim Beierlorzer menesztésével nem ért még véget a mainzi szappanopera, a klub a hírek szerint egy korábbi Hertha-edzőt látna szívesen a kispadon, miközben Szalai Ádám és ügyvédje munkaügyi bírósághoz fordul, amiért a válogatott csatárt kitették az első csapat keretéből.

Kirúgták Szalai Ádámék vezetőedzőjét
A klub körüli botrányok után nem meglepő, hogy a pályán mutatott játék is elmaradt a várttól.

A klub a hétvégi, Stuttgart elleni vereséget (no meg a hétközi játékos sztrájkot) követően menesztette Achim Beierlorzer edzőt, a helyét átmenetileg az eddigi segítő, Jan-Moritz Lichte vette át.

A Bild úgy tudja, hogy a kiszemelt edző Ante Covic, aki eddig csak a Herthánál dolgozott, nem túl nagy sikerrel: 2019. július 1-je és november 27-e között 14 tétmérkőzésen ült a kispadon, de csak négy győzelmet ért el a berliniekkel.

Szalai Ádám ügyére sincs megoldás, a magyar csatárt a klub a múlt héten felfüggesztette, és szakmai okokra hivatkozva az U23-asokhoz száműzte, azonban még mindig tartja magát a hír, hogy erre azért volt szükség, hogy a koronavírus miatti megszorítások miatt ne kelljen kifizetni a bérét.

Szalai azonban ügyvédje, Markus Schütz segítségével munkaügyi pert indított a klub ellen, a beadványt már vasárnap eljuttatták a bíróságra.

Benyújtottunk egy kérelmet, hogy Szalai Ádám ismét részt vehessen az élvonalbeli csapat edzésén

– erősítette meg az ügyvéd.

A hírek szerint a munkaügyi bíróság már reagált is, a tárgyalást október 8-án, 11 órára írták ki.

Kiemelt fotó: THOMAS FREY / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik