Nemzetközi foci sport

Mainz-elnök: „A Szalaival való első kommunikációnk félrevezető volt”

Zaklatott héten van túl a Mainz labdarúgócsapata, amelynél hétfőn kiderült, a szakvezetés nem tart igényt Szalai Ádámra, ezért a csapattársak szerdán úgy döntöttek, megtagadják a részvételt a délutáni edzésen. Ugyan a klub csütörtökön megpróbálta tisztázni a helyzetet, azért érződik még a feszültség, ezért aztán Stefan Hofmann klubelnök is megszólalt, hogy magyarázza a bizonyítványt.

Kikerült Szalai Ádám a Mainz keretéből
Már nem tudnak neki elegendő játékidőt biztosítani.

A klub hivatalos honlapja szerint viharos hét áll mögöttük, de már elindult a konfliktusrendezés folyamata.

A játékosok viselkedése, az, hogy nem mentek edzésre, olyan lépés volt, amelyet személy szerint nem gondoltam volna. Megrázta az egész klubot, és még mindig érezhető a hatása.

Ezért a klubvezetés nem hagyhatja figyelmen kívül, még visszatérünk rá. Szeretnénk tisztázni az egész helyzetet, nincsenek egyszerű és gyors válaszok” – nyilatkozta Stefan Hofmann.

A klubelnök elmondta, a jövőben a jobb belső kommunikáció révén megakadályozhatóak lesznek ezek a fejlemények. A csapattanács kívánsága, hogy a klubon belüli dolgok ne szivárogjanak ki, és egyetlen játékos se tegyen nyilvános megjegyzést.

„A napokban tájékoztattuk a csapatot arról, hogy az előző szezon elmaradt béreit egyelőre nem kapják meg. Volt arról szó, hogy visszatartott fizetéseket megadják, ha javul a klub gazdasági helyzete, de most az inkább még romlott is a folyamatos koronajárvány miatt.”

Ami Szalai Ádámot illeti, Hofmann szerint sportszakmai döntés született, amikor jelezték, nem tartanak rá igényt az első csapatnál.

Azt el kell ismerni, hogy a Szalaival való első kommunikációnk félrevezető volt, ez most tisztázásra került. Továbbra is az U23-as csapatunkkal edz

– tette hozzá a klubelnök.

Kiemelt fotó: TORSTEN SILZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!