Nemzetközi foci

Mainz-elnök: „A Szalaival való első kommunikációnk félrevezető volt”

Zaklatott héten van túl a Mainz labdarúgócsapata, amelynél hétfőn kiderült, a szakvezetés nem tart igényt Szalai Ádámra, ezért a csapattársak szerdán úgy döntöttek, megtagadják a részvételt a délutáni edzésen. Ugyan a klub csütörtökön megpróbálta tisztázni a helyzetet, azért érződik még a feszültség, ezért aztán Stefan Hofmann klubelnök is megszólalt, hogy magyarázza a bizonyítványt.

Kikerült Szalai Ádám a Mainz keretéből
Már nem tudnak neki elegendő játékidőt biztosítani.

A klub hivatalos honlapja szerint viharos hét áll mögöttük, de már elindult a konfliktusrendezés folyamata.

A játékosok viselkedése, az, hogy nem mentek edzésre, olyan lépés volt, amelyet személy szerint nem gondoltam volna. Megrázta az egész klubot, és még mindig érezhető a hatása.

Ezért a klubvezetés nem hagyhatja figyelmen kívül, még visszatérünk rá. Szeretnénk tisztázni az egész helyzetet, nincsenek egyszerű és gyors válaszok” – nyilatkozta Stefan Hofmann.

A klubelnök elmondta, a jövőben a jobb belső kommunikáció révén megakadályozhatóak lesznek ezek a fejlemények. A csapattanács kívánsága, hogy a klubon belüli dolgok ne szivárogjanak ki, és egyetlen játékos se tegyen nyilvános megjegyzést.

„A napokban tájékoztattuk a csapatot arról, hogy az előző szezon elmaradt béreit egyelőre nem kapják meg. Volt arról szó, hogy visszatartott fizetéseket megadják, ha javul a klub gazdasági helyzete, de most az inkább még romlott is a folyamatos koronajárvány miatt.”

Ami Szalai Ádámot illeti, Hofmann szerint sportszakmai döntés született, amikor jelezték, nem tartanak rá igényt az első csapatnál.

Azt el kell ismerni, hogy a Szalaival való első kommunikációnk félrevezető volt, ez most tisztázásra került. Továbbra is az U23-as csapatunkkal edz

– tette hozzá a klubelnök.

Kiemelt fotó: TORSTEN SILZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik