Élő Nemzetközi foci

Nem várt hőse lett a Bayern Münchennek, cserejátékosa fejelte a Szuperkupa-győztes gólt

A hosszabbításban becserélt Javier Martínez fejesével nyerte meg az Európai Szuperkupát a Bayern München a Sevilla ellen.

Nagyszerűen kezdett a Sevilla, stabil védekezése mellett az első érdemi támadásából tizenegyest harcolt ki, Lucas Ocampos lefejelt labdája tökéletes volt az érkező Ivan Rakiticnek, akit azonban hátulról felborított David Alaba. A büntetőhöz Ocampos állt oda és nagyon lezseren a jobb alsóba gurított.

Innentől főleg a Bayenről szólt a meccs és bár a spanyol csapat jól védekezett, a 33. percben Thomas Müller álompasszát Robert Lewandowski szenzációsan tette le a szabadon érkező Leon Goretzkának, aki okosan bebelsőzte a labdát a kapuba.

A második félidőben már jobban kijött a németek fölénye, az 51. percben szépségdíjas lesgólt szereztek a bajorok és negyedórával később Lewandowski lökése miatt lett érvénytelen az újabb gól, 90 perc alatt nem sikerült eldönteni a szuperkupa sorsát. A hosszabbítás forgatókönyve is hasonlóra sikerült, ám a 104. percben Diego Carlos érthetetlenül szögletre mentett egy labdát, pedig Bono is elérte volna. A szöglet után kifejelt labdát Alaba lőtte kapura, ezt a kapus középre tenyerelte és a négy perccel korábban becserélt Javier Martínez a jobb fölsőbe fejelte a második müncheni gólt.

Ettől fogva a német csapat az időt húzta, a Sevillának pedig nem sikerült helyzetbe kerülnie, pedig mindkét félidőt jól kezdte. Mégis az Európai Szuperkupát a Bayern München nyerte meg.

Európai Szuperkupa

Bayern München (német) – Sevilla (spanyol) 2-1 (1-1)

Bayern: Neuer– Pavard, Lucas Hernández (Martínez – 99.), Süle, Alaba – Goretzka (Davies – 99.), Kimmich – Sané (Tolisso – 71.), Müller, Gnabry – Lewandowski

Sevilla: Bono – Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Escudero – Fernando, Jordán (Vázquez – 95.), Rakitic (Torres – 56.), Ocampos, Suso (Gudelj – 73.) – De Jong (en-Nesziri – 56.)

 

Gólszerző: Goretzka (33.), Martínez (104.) ill. Ocampos (13.)

Sárga lap: Alaba (12.), Hernández (91.) ill. Jordán (46.), Koundé (55.), Fernando (70.), Escudero (119.)

Piros lap:

Kiemelt kép: BERNADETT SZABO / POOL / AFP

Lewandowski nem szokta kihagyni az ilyeneket

De most mégis megtette. Egy az egyben vezethette kapura a labdát a lengyel csatár és valószínűleg a kilépő Bono fölött akarta átpöccinteni a labdát, de a Sevilla kapusa kivárt és így simán megfogta a labdát. Ha bevágja a hosszú alsóba, esélye sem lett volna Bonónak.

Hű, ezt Pavard fölé bombázta

Müller remek passzát Pavard az ötös jobb sarka elől tűzte kapura, de a hosszú fölső fölött nem sokkal süvített el, ki tudja megállt-e valaha… Erre mondják, hogy erő volt benne.

Hatalmasat mentett Koundé

Lewandowski kapott kiváló indítást és az okosan begurított labdája el is jutott Thomas Müllerhez, ám Koundé becsúszó lábán pont annyira kapott gellert a közeli lövés, hogy a jobb kapufa mellett pályán kívülre pattogjon a labda.

Óriási a spanyol kommentátor!

Három sorral lejjebb ül, de olyan elánnal, olyan szenvedéllyel közvetít, hogy itt is hallani. Az a típus, aki akkor is emeli a hangját, ha a félpályánál van a labda.

Hatalmasat mentett Koundé

Lewandowski kapott kiváló indítást és az okosan begurított labdája el is jutott Thomas Müllerhez, ám Koundé becsúszó lábán pont annyira kapott gellert a közeli lövés, hogy a jobb kapufa mellett pályán kívülre pattogjon a labda.

Lopetegui-nek nem elég az edzői zóna

A korábban a spanyol válogatottnál és a Realnál is dolgozó Sevilla-edző szinte az oldalvonalon toporog, folyton átlépi a szaggatott vonalat, ami az edzők számára kijelölt terület határát jelzi.

Most lesz jó a meccs!

A Bayern erősen kezdett, de aztán a Sevilla szép lassan magához tért. Eddig ez nem az a Bayern, amelyik a Barcának és a Schalkénak is nyolc gólt lőtt.

Oda sem nézett, úgy verte be a tizenegyest a Sevilla játékosa

Egészen flegma volt Lucas Ocampos, aki Rakiticnek fejelte le a labdát, mielőtt Alaba buktatása miatt büntetőhöz jutott a Sevilla. A spanyolok játékosa végig a bal alsót bámulta, Neuer oda is vetődött, Ocampos pedig lazán a jobb alsóba gurította a vezető gólt.

Tizenegyes!

Egy remek beívelés után Ocampos lefejelte a labdát az érkező Ivan Rakiticnek, akit a menteni igyekvő David Alaba hátulról felborított. A védő sárgát kapott, a Sevilla pedig tizenegyest!

Nagyjából erre számítottunk

Inkább a Bayern irányít a meccsen és ha labdát veszít, agresszívan letámadja ellenfelét. A Sevilla viszont megcsinálta a házi feladatát, védekezésben stabilak a spanyolok és helyenként szépen is hozzák föl a labdát.

Kevesen vannak, de nagyon lelkesek

Az utcán alig lehetett Sevilla-mezes szurkolót látni, hatalmas létszámbeli fölényben voltak a Bayern-drukkerek, de az egyik sarokban összegyűlt egy maroknyi Sevilla-tábor, amely nemcsak lelkes, de hangos is.

Elindult a mérkőzés

Letámadott a Bayern München, Leon Goretzka labdaszerzéséből hamar helyzetbe kerülhettek volna a németek, de Gnabry centerezése csak a kapushoz kerülhetett.

Ez lesz Rakitic nagy visszatérése?

Ivan Rakitic hat évnyi Barcelonában eltöltött idő után visszatért abba a Sevillába, ahol a katalánok előtt játszott. Nem is felejtette el, honnan jött, a Barca vezetői már azt is rossz szemmel nézték, hogy túlságosan örül a Sevilla Európa Liga-győzelmének. Nyáron azonban vissza is tért korábbi egyesületébe, így szabadon ujjonghat, ha gólt lőnek ma a spanyolok.

Már nyugodtan ünnepelhet Ivan Rakitic, ahogyan csak akar: visszatért a Sevillába
Hat év után hagyta ott a horvát középpályás az ezer sebből vérző FC Barcelonát.

Egyébként is van mit törleszteni, Rakitic is pályán volt, amikor a Bayern München 8-2-re ripityára verte a Barcelonát a BL-ben.

Köszöntjük olvasóinkat!

Máris mutatjuk a főszereplőket, talán az egyetlen meglepetés Alphonso Davies hiánya, de így is brutális a németek kezdője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik