Nemzetközi foci

Öt év alatt a munkaügyi hivataltól a Chelsea kapujába jutott

Bejelentette a Premier League-ben szereplő Chelsea, hogy szerződtette Édouard Mendyt a Rennes csapatától.

A brit médiában már napok, sőt hetek óta cikkeztek róla a napilapok, hogy a 38 éves Willy Caballero helyett érdemi kihívót szerződtetne Frank Lampard vezetőedző a csapatba. A választás a Rennes 28 éves szenegáli játékosára, Édouard Mendyre esett.

Mendy története különleges, a kapus 13 éves korában csaltakozott a Le Havre akadémiájához, ahonnan azonban szélnek eresztették és egy rövid Cherbourgnál töltött időszak után csapat nélkül maradt. A negyedosztályú kiscsapatban összesen 25 meccsen jutott szóhoz, majd távozott.

23 évesen csapat nélkül kész volt feladni a profi futballt Mendy, már a munkaügyi hivatalnál is járt álláskeresőként, amikor a Marseille mentőövet dobott neki.

Mendy élt a lehetőséggel, a tartalékoknál edzhetett először szerződés nélkül, majd annyira jól ment neki, hogy a másodosztályú Stade de Reims szerződtette. Eredetileg második számú kapus lett volna, ám posztriválisa azonnal kiállítatta magát, ezért bizonyíthatott a pályán és a szenegáli azóta csak egyre jobb és jobb lett.

2019-ben a Rennes négymillió eurót fizetett a srácért, aki egy évvel korábban kész volt felhagyni a labdarúgással, 2020-ban pedig a Chelsea 25 millió fontot adott Mendy aláírásáért, aki öt évre kötelezte el magát Londonban.

Kiemelt kép: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik