BL-selejtező: kétgólos előnyben volt, de kapaszkodnia kellett a döntetlenért a Fradinak

Két góllal is vezetett, végül 3-3-as döntetlen játszott a norvég Molde otthonában a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körének első meccsén. Visszavágó jövő kedden, Budapesten.

Szerhij Rebrov három helyen változtatott a Dinamo Zagreb elleni kezdőjéhez képest (a sérült Kovacevic, valamint Lovrencsics és Sigér ki-, míg Frimpong, Botka és Laidouni bekerült), ez viszont egyáltalán nem látszott meg a csapat játékán, ugyanis a jó kezdést kihasználva Boli már a 7. percben megszerezte a vezetést Botka tökéletesen centerezése után.

Bár volt ezután egy kisebb hullámvölgye a Ferencvárosnak, Rebrov munkásságát ismerve nehéz volt eldönteni, hogy ez egy kihagyás, vagy csak átengedte a terepet az ellenfélnek a Fradi. Egyenlítenie nem sikerült a Moldénak, így az első 45 perc után mondhatni unalmas fölényben volt az FTC.

Erre jött a második félidő elején Uzuni gólja, nagyon úgy tűnt, hogy simán lehozza a meccset a magyar bajnok.

Viszont egyáltalán nem így történt.

Megint eljött az első félidőben látott hullámvölgy, ám ezt most két góllal büntette a Molde. Teljesen padlóra került a Ferencváros, amely még annak is örülhetett, hogy egy videobírós szituáció végén nem kapott gólt. A Molde így is 3-2-es előnybe került, de a végén egy tizenegyessel kiegyenlített a Ferencváros, és így 3-3-ról várja a jövő keddi visszavágót, ami nem egy rossz eredmény, de a meccset elnézve volt olyan, amikor kedvezőbb kilátás is volt ebben.

Lang Ádám csapata, a ciprusi Omonia Nicosia 2-0-ra kikapott a görög Olimpiakosz vendégeként. A magyar válogatott hátvéd végigjátszotta a találkozót. A nicosiai együttes története során először játszhat a BL-csoportkörbe jutásért, a párharc visszavágójára jövő kedden kerül sor.

Bajnokok Ligája-selejtező, playoff, 1. mérkőzés

Molde (norvég) – Ferencváros 3-3 (0-1)

 

Molde: Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – E. Hestad, Eikrem (Omoijuanfo, 81.), Knudtzon (Brynhildsen, 57.) – James (Bolly, 89.).

Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália (Sigér, 70.) – Nguen (Isael, 88.), Boli (Zubkov, 72.), Uzuni.

 

Gólszerző: James (55.), Eikrem (65.), Ellingsen (83.) illetve Boli (7.), Uzuni (52.), Haratin (7. – 11-esből)

Sárga lap: Aursnes (9.), Knudtzon (43.), Husain (58.), Gregersen (97.)

Piros lap:

 

A többi meccsen

Olimpiakosz Pireusz (görög)-Omonia Nicosia (ciprusi) 2-0 (0-0)

KAA Gent (belga)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-2 (1-1)

Kiemelt kép: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag