Nemzetközi foci sport

Ennél megosztóbb piros lapot nem lehet kiosztani a fociban

A Premier League második fordulójának hétfői játéknapján a Sheffield United már a 12. percben emberhátrányba került az Aston Villa vendégeként. Ollie Watkins kapott egy kiváló indítást és el is viharzott volna a magasan meghúzott védelem mellett, ha John Egan meg nem szorongatja. Watkins és Egan is alaposan megráncigálták egymást, majd Graham Scott játékvezető felmutatta a piros lapot a védőnek, még videózás után is.

Rendkívül szigorú a döntés, ugyanakkor ha csak a szabályokat vesszük, Egannek esze ágában sem volt megjátszani a labdát, egyértelműen Watkins lassítására ment. Szigorúan ezt figyelembe véve mondhatjuk, hogy gólhelyzetet akadályozott meg, ugyanakkor ennyi akár bele is férhetne.

Az angol futballszurkolók már most vitáznak a döntésen, egyik oldal szerint a szabály, akkor is szabály, ha csak kicsit szegik meg, míg a másik oldal szerint nevetséges ezért kiállítani Egant.

Frissítünk!

A Sheffield United még tíz emberrel is vezethetett volna, ha John Lundstram belövi a tizenegyesét. A vendégek játékosa azonban hibázott, a 63. percben gól szerző Ezri Konsa pedig megnyerte a meccset a Villának.

Kiemelt kép: Tim Goode/PA Images via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!