Nemzetközi foci

Ennél megosztóbb piros lapot nem lehet kiosztani a fociban

A Premier League második fordulójának hétfői játéknapján a Sheffield United már a 12. percben emberhátrányba került az Aston Villa vendégeként. Ollie Watkins kapott egy kiváló indítást és el is viharzott volna a magasan meghúzott védelem mellett, ha John Egan meg nem szorongatja. Watkins és Egan is alaposan megráncigálták egymást, majd Graham Scott játékvezető felmutatta a piros lapot a védőnek, még videózás után is.

Rendkívül szigorú a döntés, ugyanakkor ha csak a szabályokat vesszük, Egannek esze ágában sem volt megjátszani a labdát, egyértelműen Watkins lassítására ment. Szigorúan ezt figyelembe véve mondhatjuk, hogy gólhelyzetet akadályozott meg, ugyanakkor ennyi akár bele is férhetne.

Az angol futballszurkolók már most vitáznak a döntésen, egyik oldal szerint a szabály, akkor is szabály, ha csak kicsit szegik meg, míg a másik oldal szerint nevetséges ezért kiállítani Egant.

Frissítünk!

A Sheffield United még tíz emberrel is vezethetett volna, ha John Lundstram belövi a tizenegyesét. A vendégek játékosa azonban hibázott, a 63. percben gól szerző Ezri Konsa pedig megnyerte a meccset a Villának.

Kiemelt kép: Tim Goode/PA Images via Getty Images

Olvasói sztorik