Nemzetközi foci

Bale olyat tud, amit csak nagyon kevesen a világon

A volt angol válogatott Danny Murphy szerint Gareth Bale visszatérése óriási lökést ad a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának, az ellenfelekben pedig félelmet kelt majd a játékos jelenléte, írja az MTI. A 31 éves walesi támadó kölcsönvételét a Real Madridtól szombaton jelentette be az észak-londoni klub, amely 2013-ban akkor világcsúcsot jelentő 100,8 millió euróért adta el a szélsőt. Bale kisebb sérüléssel bajlódik, így várhatóan csak októbertől számíthat rá José Mourinho vezetőedző.

Gareth Bale-ben benne van a wow-faktor, amely csak nagyon kevés játékosban van meg a világon

írta a BBC-n megjelent cikkében Murphy, aki egy szezonon keresztül volt a Spurs futballistája.

„Megölik a játékot” – kiakadtak a United kárára befújt büntetőn
A videobíró segítségével ítéltek meg egy tizenegyest a Manchester United és a Crystal Palace bajnokiján, heves reakciókat váltott ki a döntés.

„Amikor ezek a különleges labdarúgók játszanak, egy másfajta aura veszi őket körül és a jelenlétük mindenkire hatással van, még mielőtt egyáltalán belerúgnának a labdába” – fogalmazott a 2013-ban visszavonult, 43 éves szakember. „Bale nemcsak az új csapattársaira lesz pozitív hatással, és sugároz majd önbizalmat feléjük, hanem megváltoztatja az ellenfelek érzéseit is a Spursszel kapcsolatban” – tette hozzá Murphy.

Az ex-futballista arról is írt, hogy szerinte a walesi sztárnak nem kell bizonyítania a Tottenhamnél vagy a Premier League-ben, de biztosan bizonyítani akar majd a Real Madridnak, ahol jó ideje mellőzték. Bale egy évre kölcsönbe érkezett vissza korábbi klubjához.

Kiemelt kép: David MIRZOEFF / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik