Nemzetközi foci sport

Bale olyat tud, amit csak nagyon kevesen a világon

A volt angol válogatott Danny Murphy szerint Gareth Bale visszatérése óriási lökést ad a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának, az ellenfelekben pedig félelmet kelt majd a játékos jelenléte, írja az MTI. A 31 éves walesi támadó kölcsönvételét a Real Madridtól szombaton jelentette be az észak-londoni klub, amely 2013-ban akkor világcsúcsot jelentő 100,8 millió euróért adta el a szélsőt. Bale kisebb sérüléssel bajlódik, így várhatóan csak októbertől számíthat rá José Mourinho vezetőedző.

Gareth Bale-ben benne van a wow-faktor, amely csak nagyon kevés játékosban van meg a világon

írta a BBC-n megjelent cikkében Murphy, aki egy szezonon keresztül volt a Spurs futballistája.

„Megölik a játékot” – kiakadtak a United kárára befújt büntetőn
A videobíró segítségével ítéltek meg egy tizenegyest a Manchester United és a Crystal Palace bajnokiján, heves reakciókat váltott ki a döntés.

„Amikor ezek a különleges labdarúgók játszanak, egy másfajta aura veszi őket körül és a jelenlétük mindenkire hatással van, még mielőtt egyáltalán belerúgnának a labdába” – fogalmazott a 2013-ban visszavonult, 43 éves szakember. „Bale nemcsak az új csapattársaira lesz pozitív hatással, és sugároz majd önbizalmat feléjük, hanem megváltoztatja az ellenfelek érzéseit is a Spursszel kapcsolatban” – tette hozzá Murphy.

Az ex-futballista arról is írt, hogy szerinte a walesi sztárnak nem kell bizonyítania a Tottenhamnél vagy a Premier League-ben, de biztosan bizonyítani akar majd a Real Madridnak, ahol jó ideje mellőzték. Bale egy évre kölcsönbe érkezett vissza korábbi klubjához.

Kiemelt kép: David MIRZOEFF / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!