Nemzetközi foci

„Megölik a játékot” – kiakadtak a United kárára befújt büntetőn

Rémesen indult a szezon a Manchester United számára, a csapat ugyanis otthon kapott ki a Crystal Palace-tól 3-1-re az első bajnokiján. Érdekes körülmények között született a győztes találat: egy lövésnél Victor Lindelöf kezére pattant a labda, és bár a játékvezető nem fújt elsőre semmit, a videobírós asszisztenssel egyeztetve végül tizenegyest ítélt.

A kezezés:

„Teljességgel nonszensz, hogy ezért büntetőt adtak. Ezt minden szezonban eljátsszuk… Egy új szabály, vagy egy újfajta értelmezése egy szabálynak, pár hét múlva meg már minden teljesen más lesz. Ha védő vagy, és egy ilyet fújnak ellened…” – mondta a Sky Sportsnál szakértő Gary Neville az ítéletről.

Hivatalos: Gareth Bale visszatért korábbi csapatához
Mellette még egy Real Madrid-játékossal erősödött a Tottenham.

Ezzel még nem volt vége, Jordan Ayew lövését védte ugyan David De Gea, de Martin Atkinson újrarúgatta a tizenegyest, a spanyol kapus ugyanis elmozdult a vonalról. A Uniteddel nyolc bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert Neville-nek erről is megvolt a véleménye.

Szégyen. Milliméterekről beszélünk. Hihetetlen.

Egy másik korábbi manchesteri játékos, Patrice Evra sem értett egyet az ítélettel. „Biztosan nem volt büntető. Elegem van a VAR-ból, örülök, hogy már visszavonultam.

A szabályokat követik, de megölik a játékot.

A második tizenegyesnél Wilfried Zaha már nem hibázott, a történtek pedig mintha felrázták volna a Manchester Unitedet, a csereként beállt Donnie van de Beek gólt is szerzett a debütáló meccsén, de Zaha a 85. percben végleg lezárta a mérkőzést.

Az újrarúgatott tizenegyes:

Kiemelt kép: RICHARD HEATHCOTE / POOL / AFP
Olvasói sztorik