Nemzetközi foci

Kikerült a keretből két angol focista, mert nőkkel ünnepelték az első válogatottságukat

Az angol labdarúgó-válogatott két újonca, Mason Greenwood és Phil Foden fegyelmi eljárás elé néz, mivel vélhetőleg lányokat hívtak a szobájukba Reykjavíkban, a csapat Izland elleni Nemzetek Ligája-mérkőzése után, írja az MTI.

A szombaton 1-0-s győzelmet arató együttes fiataljait vendégeik buktatták le, miután látogatásukról megosztottak egy videót a Snapchaten.

A futballistáknak szigorú előírásokat kellett volna betartaniuk, hogy elkerüljék a karantén kötelezettséget, amikor visszatérnek Angliába. Az egyik legfontosabb szabály, hogy a mérkőzés előtt és után csak a csapat és a stáb tagjaival találkozhatnak. A két futballista hétfőn már nem edzett a társakkal és kimarad a keddi, Dánia elleni mérkőzés keretéből. Mindketten Izland ellen játszottak első meccsüket a felnőtt válogatottban, Foden kezdett, Greenwood csereként állt be.

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya hétfői sajtótájékoztatóján a BBC szerint nem erősítette meg, hogy lányokat vittek volna a szobájukba a játékosai, de azt igen, hogy megsértették a járványügyi előírásokat. Ennél többet addig nem is kíván mondani, amíg meg nem bizonyosodik minden részletről, így a további szankciókról is később születik majd döntésreth Southgate. A két labdarúgót naivnak nevezte, akik abban a korban vannak, hogy olykor hoznak rossz döntéseket – ezzel azonban nem akarja felmenteni őket. Greenwood és Foden is bocsánatot kért a történtekért.

Ez rövid időn belül az angol válogatottat – is – érintő második fegyelmi ügy, mivel augusztus végén Harry Maguire, a Manchester United védője görögországi családi nyaraláson verekedésbe keveredett és felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Bár elítélték, még sincs priusza a MU védőjének
Harry Maguire egy Buddha-idézettel üzenve bízik az igazságszolgáltatásban.

Kiemelt kép: Haraldur Gudjonsson / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik