Nemzetközi foci sport

Kikerült a keretből két angol focista, mert nőkkel ünnepelték az első válogatottságukat

Az angol labdarúgó-válogatott két újonca, Mason Greenwood és Phil Foden fegyelmi eljárás elé néz, mivel vélhetőleg lányokat hívtak a szobájukba Reykjavíkban, a csapat Izland elleni Nemzetek Ligája-mérkőzése után, írja az MTI.

A szombaton 1-0-s győzelmet arató együttes fiataljait vendégeik buktatták le, miután látogatásukról megosztottak egy videót a Snapchaten.

A futballistáknak szigorú előírásokat kellett volna betartaniuk, hogy elkerüljék a karantén kötelezettséget, amikor visszatérnek Angliába. Az egyik legfontosabb szabály, hogy a mérkőzés előtt és után csak a csapat és a stáb tagjaival találkozhatnak. A két futballista hétfőn már nem edzett a társakkal és kimarad a keddi, Dánia elleni mérkőzés keretéből. Mindketten Izland ellen játszottak első meccsüket a felnőtt válogatottban, Foden kezdett, Greenwood csereként állt be.

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya hétfői sajtótájékoztatóján a BBC szerint nem erősítette meg, hogy lányokat vittek volna a szobájukba a játékosai, de azt igen, hogy megsértették a járványügyi előírásokat. Ennél többet addig nem is kíván mondani, amíg meg nem bizonyosodik minden részletről, így a további szankciókról is később születik majd döntésreth Southgate. A két labdarúgót naivnak nevezte, akik abban a korban vannak, hogy olykor hoznak rossz döntéseket – ezzel azonban nem akarja felmenteni őket. Greenwood és Foden is bocsánatot kért a történtekért.

Ez rövid időn belül az angol válogatottat – is – érintő második fegyelmi ügy, mivel augusztus végén Harry Maguire, a Manchester United védője görögországi családi nyaraláson verekedésbe keveredett és felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Bár elítélték, még sincs priusza a MU védőjének
Harry Maguire egy Buddha-idézettel üzenve bízik az igazságszolgáltatásban.

Kiemelt kép: Haraldur Gudjonsson / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!