Nemzetközi foci sport

90 perc dögunalom után jött két tizenegyes az izlandi-angol meccsen

Raheem Sterling góljával 1-0-ra győzött Anglia Izland ellen a Nemzetek Ligája A osztályában.

Az biztos, hogy nem ezzel a meccsel fogják reklámozni a Nemzetek Ligáját, mert az izlandiak semmit nem akartak csinálni, az angolok pedig próbálkoztak ugyan, de nem tudtak mit kezdeni a hazai fallal.

A meccs krónikájához tartozik, hogy az első félidőben Harry Kane bekotorta a labdát az izlandi kapuba Raheem Sterling beívelése után, de a bíró les miatt nem adta meg a gólt, pedig a visszajátszás alapján Kane egyvonalban volt a védőkkel.

Kyle Walker kiállítása miatt az angolok a 70. perctől tíz emberrel játszottak, aztán a 90. percben a hazaiak is megfogyatkoztak, Sterling lövésébe Sverrir Ingason dobta bele magát, a labda pedig eltalálta a vetődő védő könyökét. Még véletlenül sem lehet szándékos kezezésnek nevezni, a bíró mégis büntetőt ítélt, Sterling pedig az elvetődő kapus helyére gurította a labdát.

Aztán a középkezdés után Joe Gomez rántotta le ellenfelét, így kaptak egy tizenegyest a hazaiak is: Birkir Bjarnason a bal felsőt célozta meg, de nem találta el a kaput.

Így maradt az 1-0-s angol siker, Sterling pedig az utolsó 12 meccsén 17 gólban vállalt szerepet (11 gól, 6 assziszt).

Nemzetek Ligája, 1. forduló:

A divízió:
2. csoport:
Izland – Anglia 0-1 (0-0)
gól: Sterling (90+1., 11-esből)
piros lap: Ingason (89.), illetve Walker (70.)

 

C divízió:
1. csoport:
Azerbajdzsán – Luxemburg 1-2 (1-0)
gól: Sejdajev (44.), illetve Krivocjuk (49., öngól), Rodrigues (73., 11-esből)
piros lap: Emreli (26., Azerbajdzsán)

 

Ciprus – Montenegró 0-2 (0-0)
gól: Jovetic (61., 74.)

 

2. csoport:
Észtország – Grúzia 0-1 (0-1)
gól: Kacsarava (33.)

 

Észak-Macedónia – Örményország 2-1 (2-0)
gól: Alioszki (6., 11-esből), Nesztorovszki (39., 11-esből), illetve Barszegjan (90+5., 11-esből)

 

D divízió:
2. csoport:
Gibraltár – San Marino 1-0 (1-0)
gól: Torilla (43.)

Kiemelt kép: Haraldur Gudjonsson / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!