Nemzetközi foci

Bár elítélték, még sincs priusza a MU védőjének

Bár Harry Maguire-t, a Manchester United labdarúgócsapatának kapitányát 21 hónapos és 10 napos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Görögországban, a válogatott védő ügyvédjei megfellebbezték a döntést.

Ez azt jelenti, hogy a görög törvénynek megfelelően az eredeti ítéletet hatályon kívül helyezték, és a sportoló készülhet a teljes újratárgyalásra, amely hónapokba is beletelhet.

Ez azt jelenti, hogy Harrynek nincs priusza és ártatlannak tekintendő mindaddig, amíg bűnösségét be nem bizonyítják. Ennek megfelelően semmilyen nemzetközi utazási korlátozás nem alkalmazható vele szemben

írta közleményében a manchesteri klub.

A védő a múlt héten a görögországi Mikonoszon keveredett verekedésbe többek között rendőrökkel – angol lapok szerint azért, mert húgát, Daisyt komoly inzultus érte.

Az angol válogatott játékos nem sérült meg, és őrizetbe vétele után mindenben együttműködött a hatóságokkal.

Maguire ugyan bekerült az angol válogatott keretébe, de Gareth Southgate szövetségi kapitány később úgy döntött, mégsem számít rá az Izland és a Dánia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

A világ legdrágább védője az ítélet után az Instagram-történetében egy Buddhának tulajdonított idézetet osztott meg (a húgával egyetemben):

Három dolgot nem lehet sokáig elrejteni: a napot, a holdat és az igazságot.

Kiemelt fotó: Oli SCARFF / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik