Nemzetközi foci sport

Kirúgták Diego Forlánt a Penaroltól a gyenge szereplés miatt

Kilenc mérkőzéséből csupán hármat nyert meg a Vadócz Krisztiánnal felálló Penarol az uruguayi bajnokságban és a vasárnapi Wanderers elleni 2-0-s vereség az utolsó cseppnek bizonyult. A klub vezetése úgy döntött, hogy leváltja Diego Forlán vezetőedzőt.

A bajnokság hetedik helyén álló csapatot Mario Saralegui vette át, aki egyébként 12 éve irányította már a csapatot.

Nem csak engem, a csapatból mindenkit mélyen érintett Diego Forlán távozása, sőt bennem fel sem vetődött, hogy edzőváltás lesz. Hétfőn edzésre érkezve tudtam meg a hírt a többiektől, ami után nehéz bármit is mondani. Felelősnek érezzük magunkat a történtekért. Furcsa helyzet, mert csupán egy-két gólon, mozzanaton múlt, hogy most erről beszélgetünk. Szomorú pillanat volt, amikor elköszönt tőlünk, ugyanis nagy támogatottsága volt az öltözőben, nem csak nekem jelentett sokat a személye

– mondta Vadócz a Nemzeti Sportnak az edzőváltásról.

Forlán az indiai Mumbai Citynél és a hongkongi Kitchee SC-nél játszott egy csapatban a magyar középpályással, a Penarol volt az első klub, ahol edzője volt az uruguayi, nem a csapattársa. A helyi újságok szerint Forlánnak azért kellett mennie, mert több játékos gyenge teljesítménye mellett az átigazolásokkal sem volt elégedett a klubvezetés.

Kiemelt kép: Robson Mafra / AGIF / AGIF via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!