Nemzetközi foci

Kirúgták Diego Forlánt a Penaroltól a gyenge szereplés miatt

Kilenc mérkőzéséből csupán hármat nyert meg a Vadócz Krisztiánnal felálló Penarol az uruguayi bajnokságban és a vasárnapi Wanderers elleni 2-0-s vereség az utolsó cseppnek bizonyult. A klub vezetése úgy döntött, hogy leváltja Diego Forlán vezetőedzőt.

A bajnokság hetedik helyén álló csapatot Mario Saralegui vette át, aki egyébként 12 éve irányította már a csapatot.

Nem csak engem, a csapatból mindenkit mélyen érintett Diego Forlán távozása, sőt bennem fel sem vetődött, hogy edzőváltás lesz. Hétfőn edzésre érkezve tudtam meg a hírt a többiektől, ami után nehéz bármit is mondani. Felelősnek érezzük magunkat a történtekért. Furcsa helyzet, mert csupán egy-két gólon, mozzanaton múlt, hogy most erről beszélgetünk. Szomorú pillanat volt, amikor elköszönt tőlünk, ugyanis nagy támogatottsága volt az öltözőben, nem csak nekem jelentett sokat a személye

– mondta Vadócz a Nemzeti Sportnak az edzőváltásról.

Forlán az indiai Mumbai Citynél és a hongkongi Kitchee SC-nél játszott egy csapatban a magyar középpályással, a Penarol volt az első klub, ahol edzője volt az uruguayi, nem a csapattársa. A helyi újságok szerint Forlánnak azért kellett mennie, mert több játékos gyenge teljesítménye mellett az átigazolásokkal sem volt elégedett a klubvezetés.

Kiemelt kép: Robson Mafra / AGIF / AGIF via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik