Magyar foci sport

„A Penarolnak jól felszerelt akadémiája van, és akkor idejön nekünk ez az öregember Magyarországról”

Vadócz Krisztián, a Penarol 34 éves magyar középpályása alapembernek számít az uruguayi élcsapatban, ráadásul a meccs legjobbjának választották a Nacional elleni 1-1-re végződött rangadón. A hétvégi derbi kapcsán az El Observador készített interjút a Penarol játékosával, amelyből kiderül

  • Diego Forlán vezetőedző akár ma is a pályán lehetne Vadócz szerint, annyira formában van,
  • az uruguayi bajnokság csapatai őszintébb fociz játszanak az európai klubok taktikus hozzáállásával szemben,
  • magyarként pedig úgy érzi, egy egész országot képvisel.

A légióskodásról egyébként is alaposan kikérdezték Vadócz Krisztiánt, aki világosan el is mondta, neki meccsről meccsre bizonyítania kell.

Teljesen megértem azokat, akik felteszik a kérdést: »Az uruguayi foci erősebb a magyarnál, erre idehozzák ezt a vén fazont, hát mit keres ő itt? Nem issza a matéteát, nem is beszél túl jól spanyolul. A Penarolnak van egy tehetségek nevelésére szakosodott, jól működő akadémiája, erre jön nekünk ez az öregember Magyarországról. Be kell bizonyítania, hogy valamit nagyon tud.« Szóval életkortól függetlenül hoznom kell a legjobbamat, nem engedhetek a színvonalból

– mondta a Penarol játékosa.

Vadócz Krisztián: A magyarnál csak erősebb bajnokságban játszottam
Magyar futballisták között egyedülálló karrierrel rendelkezik: hétfő este óta ugyanis elmondhatja magáról, hogy pályafutása során immár négy kontinensen játszott, tizenegy ország tizenhárom csapatának a mezét húzta magára. Most már Dél-Amerikát, Uruguayt is kipipálhatja.

Nem kezdett túl jól Vadócz csapata a bajnokságban, négy forduló alatt csak 5 pontot szerzett a Penarol, ráadásul három találkozó óta nyeretlen.

Kiemelt kép: Pablo PORCIUNCULA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!