Magyar foci

„A Penarolnak jól felszerelt akadémiája van, és akkor idejön nekünk ez az öregember Magyarországról”

Vadócz Krisztián, a Penarol 34 éves magyar középpályása alapembernek számít az uruguayi élcsapatban, ráadásul a meccs legjobbjának választották a Nacional elleni 1-1-re végződött rangadón. A hétvégi derbi kapcsán az El Observador készített interjút a Penarol játékosával, amelyből kiderül

  • Diego Forlán vezetőedző akár ma is a pályán lehetne Vadócz szerint, annyira formában van,
  • az uruguayi bajnokság csapatai őszintébb fociz játszanak az európai klubok taktikus hozzáállásával szemben,
  • magyarként pedig úgy érzi, egy egész országot képvisel.

A légióskodásról egyébként is alaposan kikérdezték Vadócz Krisztiánt, aki világosan el is mondta, neki meccsről meccsre bizonyítania kell.

Teljesen megértem azokat, akik felteszik a kérdést: »Az uruguayi foci erősebb a magyarnál, erre idehozzák ezt a vén fazont, hát mit keres ő itt? Nem issza a matéteát, nem is beszél túl jól spanyolul. A Penarolnak van egy tehetségek nevelésére szakosodott, jól működő akadémiája, erre jön nekünk ez az öregember Magyarországról. Be kell bizonyítania, hogy valamit nagyon tud.« Szóval életkortól függetlenül hoznom kell a legjobbamat, nem engedhetek a színvonalból

– mondta a Penarol játékosa.

Vadócz Krisztián: A magyarnál csak erősebb bajnokságban játszottam
Magyar futballisták között egyedülálló karrierrel rendelkezik: hétfő este óta ugyanis elmondhatja magáról, hogy pályafutása során immár négy kontinensen játszott, tizenegy ország tizenhárom csapatának a mezét húzta magára. Most már Dél-Amerikát, Uruguayt is kipipálhatja.

Nem kezdett túl jól Vadócz csapata a bajnokságban, négy forduló alatt csak 5 pontot szerzett a Penarol, ráadásul három találkozó óta nyeretlen.

Kiemelt kép: Pablo PORCIUNCULA / AFP