Nemzetközi foci

Diego Forlán elmondta, miért szerződtette Vadócz Krisztiánt

Vadócz Krisztián Magyarországon csak a Budapest Honvédban játszott, légiósként viszont bejárta a világot: a francia Auxerre, a skót Motherwell, a holland NEC Nijmegen (kétszer), a spanyol Osasuna és Alavés, a dán Odense, az indiai Pune City és Mumbai City, a svájci Grasshoppers, az ausztrál Perth Glory és a hongkongi Kitchee SC (kétszer) is szerződtette már korábban.

Vadócz Krisztián: A magyarnál csak erősebb bajnokságban játszottam
Magyar futballisták között egyedülálló karrierrel rendelkezik: hétfő este óta ugyanis elmondhatja magáról, hogy pályafutása során immár négy kontinensen játszott, tizenegy ország tizenhárom csapatának a mezét húzta magára. Most már Dél-Amerikát, Uruguayt is kipipálhatja.

Jelenlegi állomáshelye, a Penarol több szempontból is különleges. Egyrészt ritkaság, hogy magyar futballista Dél-Amerikába igazoljon, másrészt új edzője Diego Forlán, az uruguay-i legenda. A topbajnokságokat megjárt csatár pályafutása végén lett Vadócz csapattársa, az indiai Mumbai Cityben és a hongkongi Kitchee SC-ben rúgták együtt a bőrt.

A Penarol edzője egyben a La Liga nagykövete is, így a spanyol liga visszatérésének kapcsán magyar és kelet-európai újságíróknak tartott online sajtótájékoztatóján is a magyar középpályás volt a fő téma.

Együtt játszottunk Krisztiánnal Mumbaiban és Hongkongban is, sőt korábban az Atlético Madrid játékosaként ellene is pályára léptem. Kulcsember volt mindkét csapatban, nagyon jó srác, igazi profi, jó kapcsolatunk volt. Nehéz volt ellene játszani, mert okosan játszik. Amikor a Penarol edzője lettem, több sérültünk is volt, ezért középpályást kerestünk. A testvéremmel, aki egyébként az asszisztensem leültünk megbeszélni, hogy kit kellene elhívni és már nem tudom, hogyan került szóba pont Vadócz, de hamar döntöttünk onnantól. Örülök, hogy itt van, mindenki hamar megkedvelte

– mesélte Forlán a rutinos középpályás leigazolásáról.

Vadócz Krisztiánt itthon sok kritika éri, amiért sűrűn váltott csapatot, erről az uruguay-i legenda csak annyit mondott, minden ember más, az egyik focistának erre van szüksége, más kiteljesedik egy csapatban is. Vadócz kapcsán aztán kérdésünkre elárulta, szerinte még évekig a La Ligában játszhatott volna a magyar középpályás.

Megvolt benne a tehetség, hogy a spanyol élvonalban maradjon. Ma is benne van, főleg most, hogy egy kicsit erősebb. Ahogy mondtam, játszottam vele és ellene is, hatalmas segítség lehet egy csapatnak a játéka. Nem tudom, miért alakult így, erről őt kell megkérdezni, talán nem kapott jó ajánlatot. Biztosra veszem, ha maradt volna Spanyolországban, egy jó csapatban kapott volna esélyt évekig.

Forlánéknál egyébként még nem tért vissza a foci, de már nagyon várják. A La Liga viszont újra belehúz, nézők nélkül és szigorú szabályokkal.

Kiemelt kép: Robson Mafra / AGIF / AGIF via AFP

Olvasói sztorik