Nemzetközi foci

Lehet, hogy Messit nem látjuk egy évig játszani?

Továbbra is azt találgatja mindenki, hogy vajon mi lesz Lionel Messivel. A Barcelona argentin extraklasszisa a hírek szerint már nem akar többet a Barcában játszani és a nyáron el szeretné hagyni a klubot. Kihagyta vasárnap a kötelező koronavírus-tesztelést, valamint a felkészülés első edzésén sem jelent meg hétfőn.

Bár a játékos képviselői azt akarják bebizonyítani, hogy kiléphetne a szerződéséből (mivel a szezon nemrég ért véget), a klub álláspontja az, hogy júniusig kellett volna élnie ezzel az opcióval. A La Liga hivatalos közleményben jelezte, hogy ki kell vásárolni a jelenlegi megállapodásából, csak abban az esetben távozhat. Márpedig úgy hírlik, hogy 700 millió euró a kivásárlási ára.

Az ESPN azt írja a klubvezetés csak egy esetben engedi el ingyen: ha egy évig nem ír alá sehova és nem tart igényt az erre időszakra vonatkozó fizetésére.

A lap ugyanakkor arról is ír, hogy ez a drasztikus lépés lenne, a szándék az, hogy megegyezzenek vele. Az elnök, Josep Maria Bartomeu szerdára tervez egy találkozót a játékos édesapjával és menedzserével, Jorgéval, arról szeretnék meggyőzni, hogy Messi hosszabbítsa meg a jövő nyáron lejáró szerződését két évvel, 2023-ig – igaz, az ESPN is hozzáteszi, hogy nem túl optimisták a Barcánál sem.

Névleges összegért elengedi egyik klasszisát a Barca
A világbajnoki ezüstérmes Ivan Rakitic visszatér Sevillába.

A 33 éves Lionel Messi 2001-ben csatlakozott a Barcelonához, 2004-ben, 16 évesen debütált az első csapatban. 731 mérkőzésen 634 gólja van, miközben tíz bajnoki címhez és négy Bajnokok Ligája-sikerhez segítette a csapatot – és még számos trófeához –, miközben hatszor is az övé lett az Aranylabda. Ha tényleg eligazol, a Manchester City tűnik a legesélyesebb kérőnek, ahol ismét együtt dolgozhatna Pep Guardiolával.

Kiemelt kép: Michael Regan – UEFA/UEFA via Getty Images

Olvasói sztorik