Nemzetközi foci sport

Lehet, hogy Messit nem látjuk egy évig játszani?

Továbbra is azt találgatja mindenki, hogy vajon mi lesz Lionel Messivel. A Barcelona argentin extraklasszisa a hírek szerint már nem akar többet a Barcában játszani és a nyáron el szeretné hagyni a klubot. Kihagyta vasárnap a kötelező koronavírus-tesztelést, valamint a felkészülés első edzésén sem jelent meg hétfőn.

Bár a játékos képviselői azt akarják bebizonyítani, hogy kiléphetne a szerződéséből (mivel a szezon nemrég ért véget), a klub álláspontja az, hogy júniusig kellett volna élnie ezzel az opcióval. A La Liga hivatalos közleményben jelezte, hogy ki kell vásárolni a jelenlegi megállapodásából, csak abban az esetben távozhat. Márpedig úgy hírlik, hogy 700 millió euró a kivásárlási ára.

Az ESPN azt írja a klubvezetés csak egy esetben engedi el ingyen: ha egy évig nem ír alá sehova és nem tart igényt az erre időszakra vonatkozó fizetésére.

A lap ugyanakkor arról is ír, hogy ez a drasztikus lépés lenne, a szándék az, hogy megegyezzenek vele. Az elnök, Josep Maria Bartomeu szerdára tervez egy találkozót a játékos édesapjával és menedzserével, Jorgéval, arról szeretnék meggyőzni, hogy Messi hosszabbítsa meg a jövő nyáron lejáró szerződését két évvel, 2023-ig – igaz, az ESPN is hozzáteszi, hogy nem túl optimisták a Barcánál sem.

Névleges összegért elengedi egyik klasszisát a Barca
A világbajnoki ezüstérmes Ivan Rakitic visszatér Sevillába.

A 33 éves Lionel Messi 2001-ben csatlakozott a Barcelonához, 2004-ben, 16 évesen debütált az első csapatban. 731 mérkőzésen 634 gólja van, miközben tíz bajnoki címhez és négy Bajnokok Ligája-sikerhez segítette a csapatot – és még számos trófeához –, miközben hatszor is az övé lett az Aranylabda. Ha tényleg eligazol, a Manchester City tűnik a legesélyesebb kérőnek, ahol ismét együtt dolgozhatna Pep Guardiolával.

Kiemelt kép: Michael Regan – UEFA/UEFA via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!