Nemzetközi foci

Hiába várták, Messi nem ment a Barca edzésére

Lionel Messit hiába várta bárki is hétfőn a Barcelona edzőközpontjánál, az argentin nem jelentkezett a nyári szünet utáni első foglalkozáson, mint ahogyan a vasárnapi koronavírustesztelést is kihagyta. A Goal azt írja,

lezártnak tekinti már a barcelonai éveit és nem érzi magát az új vezetőedző, Ronald Koeman-féle Barca részének.

Továbbra is hallani csapatok, köztük a Manchester City érdeklődéséről, a La Liga vasárnapi közleménye szerint az argentin azonban csak akkor távozhat, ha kifizetik a szerződésébe foglalt kivásárlási összeget. Ez 700 millió euró.

Messit csak 700 millió euróért lehet elvinni Barcelonából
A La Liga az FC Barcelona mellett állt ki közleményével.

A Sky Sports értesülései szerint dolgoznak a megoldáson a háttérben, a klub vezetése szerdán leülhet Messi apjával egyeztetni a jövőjét illetően. A Goal szerint a játékos is nyitott lenne a párbeszédre, az azonban nem tetszik neki, hogy állítólag a vezetés csak akkor tárgyalna vele, ha meghosszabbítaná a 2021-ben lejáró szerződését.

A katalán Sport már össze is szedte, milyen szankciókra számíthat az argentin támadó, ha indokolatlanul kihagyja a további edzéseket, ezek alapján akár 1 millió euróra is büntetheti a klub.

A 33 éves Lionel Messi 2001-ben csatlakozott a Barcelonához, 2004-ben, 16 évesen debütált az első csapatban. 731 mérkőzésen 634 gólja van, miközben tíz bajnoki címhez és négy Bajnokok Ligája-sikerhez segítette a csapatot – és még számos trófeához –, miközben hatszor is az övé lett az Aranylabda.

Forrás: sofascore.com

Kiemelt kép: CRISTINA QUICLER / AFP

Olvasói sztorik