Nemzetközi foci bajnokok ligája

Aki nem akar a Celtic játékosa lenni, távozhat!

Csak önmagát hibáztathatja a Celtic labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája-búcsú miatt, mondta Neil Lennon menedzser a Ferencváros ellen elszenvedett hazai 2-1-es vereség után.

A BL-selejtező második körében a magyar bajnok óriási bravúrt végre hajtva Glasgow-ban győzött, sokkoló élményt szerezve ezzel a hazaiaknak. Azok után, hogy a Celtic 2016-17-ben, majd 2017-18-ban is csoportkörös volt, sorozatban harmadszor vérzett el a selejtezőben.

Két lövés, két gól - a Ferencváros kiejtette a Celticet a Bajnokok Ligájából
Óriásit melózott a magyar bajnok, jött is a bravúr.

Két éve a görög AEK Athén búcsúztatta (1-1, 1-2), tavaly pedig a CFR Cluj a kolozsvári 1-1 után idegenben győzött 4-3-ra ellene. De tavaly az Európa Liga egyenes kiesésében a dán FCK ellen sem sikerült továbbjutni, pedig mindegyik esetben a skótokat tartották esélyesnek.

„Úgy tűnik, hogy ugyanazokat a hibákat követtük el, mint tavaly. Az első gólt még csak-csak elfogadhatjuk, de a második nagy hiba volt. Nem tudom, hogy ez hozzáállás vagy mentalitás kérdése, de újra megfizettünk érte. Az én hibám, vállalom érte a felelősséget” – idézte Lennont a BBC.

Pedig a menedzser szerint a játék a vártnál sokkal könnyebb volt, de hiába dolgoztak ki sok helyzetet, nem tudtak élni az esélyekkel.

„Nem azt mondom, hogy a Ferencváros rossz csapat, mert ez nem igaz. De annyira kontrolláltuk a meccset, hogy nyerhettünk volna” – mondta.

Szerinte a játékosainak mentalitásban és hozzáállásban kell változtatniuk.

Ha néhányan közülük nem akarnak itt játszani, távozhatnak!

– jelentette ki.

Kiemelt fotó: Celtic TV

Olvasói sztorik