Nemzetközi foci bajnokok ligája

26 éve csodás góllal verte a PSG a Bayernt

A lisszaboni BL-döntő lesz a Bayern München és a Paris Saint-Germain kilencedik egymás elleni találkozója a legrangosabb európai kupában.

Kidobhatja a kukába a Bayern az óriási sorozatát, ha ezt a meccset elrontja
A német csapat olyan rosszul kezdte a szezont, hogy már a télen edzőt váltott, Hansi Flickkel viszont nincs megállás – erről Lionel Messi és a Barcelona tudna a legtöbbet mesélni. De vajon kitart ez a lendület Neymarék ellen is?

Az eddigi nyolc meccsből egy sem végződött döntetlenre, ötször a párizsiak, háromszor a müncheniek győztek. Érdekesség, hogy az egyenes kieséses szakaszban egyszer sem futottak egymásba, eddig mind a nyolc mérkőzést a csoportban játszották.

A nyolc meccsen 23 gól született, ami majdnem hármas átlagot jelent, és nehéz elképzelni, hogy az egyik oldalon Robert Lewandowskit és Serge Gnabryt (ketten együtt összesen 24 gólnál járnak a mostani BL-idényben), a másikon Neymart és Kylian Mbappét felvonultató csapatok unalmas 0-0-t játszanak majd egymással.

„Lewandowski tökéletes példakép lehet Neymar és Mbappé számára”
A Bayern korábbi játékosa szerint a lengyel csatár még mindig nem kapja meg az őt megillető elismerést.

Legutóbb 2017 őszén szerepeltek egy csoportban, akkor a PSG 3-0-ra nyert otthon, a Bayern pedig 3-1-gyel vágott vissza, és az idegenben szerzett gól sokat számított, mivel az egymás elleni eredmény miatt nyerte meg a csoportját a francia csapat a hozzá hasonlóan 15 pontot gyűjtő rivális előtt.

A párharc legszebb gólja 1994-ben született, a müncheni Olimpiai-stadionban 0-0 volt az állás, amikor a csereként beállt George Weah megindult, három emberen is átfűzte magát, majd óriási bombát küldött a jobb felsőbe. Oliver Kahn hiába repült, nem volt esélye.

Kiemelt kép: DPPI / DPPI MEDIA / DPPI VIA AFP

Olvasói sztorik