Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Lewandowski tökéletes példakép lehet Neymar és Mbappé számára”

Vasárnap 21 órától kezdődik a Paris Saint-Germain és a Bayern München BL-döntője, eldől, megszerzi-e története első BL-trófeáját a katari pénzen felfuttatott francia klub, vagy hatodszor lesznek-e a bajorok Európa királyai.

Owen Hargreaves tudja, milyen érzés Bajnokok Ligája-serleggel tiszteletkört futni, az angol középpályás 2001-ben a Bayernnel, 2008-ban a Manchester Uniteddel nyerte meg a legfontosabb európai klubsorozatot.

A PSG brazil védője, a klub színeiben utolsó meccsére készülő Thiago Silva azt nyilatkozta, hogy kapott gól nélkül szeretnék lehozni a döntőt, de Hargreaves szerint ez nem fog összejönni a francia csapatnak.

A Bayern a legkomplettebb csapat, és ezt már a negyeddöntő előtt is ki lehetett jelenteni. A rutinos és a fiatal játékosok nagyon jó elegyet alkotnak, az egyik oldalon ott vannak a sokat tapasztaltak profik, mint Manuel Neuer, Jerome Boateng, Thomas Müller és Robert Lewandowski, a másikon pedig azok a fiatalok, Joshua Kimmich, Alphonso Davies és Serge Gnabry, akik úgy játszanak, mintha valaki elvette volna a vacsorájukat

– idézte Hargreaves szavait a Goal.com.

A korábbi 42-szeres angol válogatott szerint a Bayern nagyon intenzív letámadása, amellyel kivégezte a negyeddöntőben a Barcelonát, a PSG számára is gondot okozhat, de ha a párizsiak ki tudják használni a magasra tolt védelmi vonal mögötti területeket, akkor a maguk javára fordíthatják a párharcot.

Márpedig a PSG keretében ott van Neymar és Kylian Mbappé, akiket Hargreaves a legnagyobb tehetséggel megáldott játékosoknak nevezett. A jelenleg legjobb futballistának viszont Lewandowskit tartja, aki 55 gólnál tart az idényben, és ebből 15-öt szerzett a BL-ben.

„Olyan, mint a jó bor, ahogy öregszik, egyre jobb lesz. Az elmúlt években mindig figyelni kellett rá, de ez a mostani a legjobb idénye, hihetetlen, amit művel. A Chelsea elleni párharcban megmutatta, hogy nemcsak a gólszerzésben, hanem az előkészítésben is jó, de úgy érzem, még mindig nem ismerik őt el eléggé. Neymar és Mbappé számára Lewandowski tökéletes példakép lehet, mindketten szuper játékosok, de ahhoz, hogy valaki tartósan tudjunk hozni egy magas szintet, ahhoz kemény meló kell” – dicsérte Hargreaves a lengyel csatárt.

Kiemelt kép: Manu Fernandez / AFP / POOL

Olvasói sztorik