Nemzetközi foci

Bajnokok Ligájában érdekelt csapat edzője lett Bölöni László

A 107-szeres román válogatott erdélyi születésű szakember a belga labdarúgó élvonalban szereplő KAA Gent vezetőedzője lett.

Az előző szezonban bajnoki ezüstérmes klub honlapjának csütörtöki bejelentése szerint Bölöni László megbízatása két évre szól. A Gent a belga sorozatok mellett a Bajnokok Ligája selejtezőjében is érdekelt, a harmadik fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe.


„Érzem a felelősséget, érzem azt, hogy milyen munka vár rám” – fogalmazott az M1 aktuális csatornának a 67 éves edző.

Bölöni harmadszor vállalt munkát Belgiumban, 2008 és 2010 között a Standard Liege, a legutóbbi három idényben pedig a Royal Antwerp csapatát irányította. Utóbbi együttestől – amelyet kupadöntőbe vezetett – májusban távozott.

Csütörtökön már edzést is tartott új állomáshelyén, és mint a telefonos interjúban elmondta, a játékosok 60 százalékát már ismerte.

Ellenfélként általában a pozitív, a jó dolgokat látod bennük elsősorban, mikor pedig a saját játékosaid lesznek, akkor sokkal kritikusabb leszel velük szemben

– emelte ki Bölöni, aki hozzátette: „Senki nem akar jobban bajnok lenni, mint én, ám az elvárásokat mindig leredukálom arra, ami számomra a legfontosabb, hogy a munkámat kritikus szemmel nézve tudjam pozitívan értékelni.”

Bölöni játékosként 107-szer szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig Belgium mellett dolgozott francia, portugál és görög élvonalbeli kluboknál, illetve a Közel-Kelet több országában, továbbá a román nemzeti együttes szövetségi kapitánya is volt.

Barca-krízis: Messi inkább menne, mint maradna
Nem kapott jó híreket az új vezetőedző.
Olvasói sztorik