Élő Nemzetközi foci

Két Gnabry-villanás döntött, BL-fináléban a Bayern

Mire lesz képes a szezon meglepetéscsapata a sorozat abszolút esélyese ellen? – ez volt a szerda este kérdése, és bizony 17 percig úgy tűnt, a Lyon okozhat elég problémát a szezon minden BL-meccsét megnyerő bajoroknak.

Ugyan a várakozásoknak megfelelően a Bayern irányította a játékot, de a lyoni kontrák életveszélyesnek bizonyultak. A 4. percben Depay lépett ki egyedül, de a kaput sem találta el, a 17. percben a kameruni Ekambi már jobban összpontosított, de ő is csak a bal kapufáig jutott.

Ahogy lenni szokott, az ellencsapás már kíméletlen volt, Gnabry jobbról középre cselezte magát, majd a 16-os vonaláról hatalmas gólt lőtt (0-1).

A 33. percben ismét Gnabry villant, igaz, ehhez az is kellett, hogy Lewandowski kihagyja a ziccert, ő pedig jókor legyen jó helyen (0-2).

Ez a kétgólos előny le is lombozta a Lyont, az addig jól kontrázó csapat lelkesedését és lendületét vesztette. Hogy aztán a szünetben kicsit összekapja magát, és a második játékrész elején ismét helyzeteket dolgozzon ki, de a harmadik ziccert Ekambi ismét elrontotta (pontosabban Neuer védett bravúrral).

A második félidő végén Coutinho szerzett egy gólt, azt les miatt érvénytelenítette a játékvezető, a slusszpoént azonban a 88. percben Lewandowski fejes gólja jelentette.

A végeredmény így 3-0 lett, vasárnap a Bayern München a PSG ellen (1974, 1975, 1976, 2001 és 2013 után) megszerezheti hatodik BL-trófeáját.

Bajnokok Ligája, elődöntő

Olympique Lyon (francia)-Bayern München (német) 0-3 (0-2)
Lisszabon 21.00
v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
Lyon: Lopes – Dubois (Tete, 67.), Denayer, Marcelo, Marcal (Cherki, 73.), Cornet – Caqueret, Bruno Guimaraes (Mendes, a szünetben), Aouar – Toko Ekambi, Depay (Moussa Dembele, 58.)
Bayern München: Neuer – Kimmich, J. Boateng (Süle, a szünetben), Alaba, A. Davies – Goretzka (Pavard, 82.), Thiago (Tolisso, 82.) – Gnabry (Coutinho, 75.), T. Müller, Perisic (Coman, 63.) – Lewandowski
gól: Gnabry (18., 33.), Lewandowski (88.)

Kiemelt fotó: Miguel A. Lopes / POOL / AFP

Folytatta szenzációs sorozatát, BL-döntős a Bayern

Három óriási ziccert is elrontott a Lyon labdarúgócsapata, ezt pedig nem engedhette meg a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája második elődöntőjében. A bajorok az esélyeknek megfelelően a kétgólos Serge Gnabry és a megállíthatatlan Robert Lewndowski vezetésével 3-0-ra győztek, továbbra is hibátlanok a 2019-2020-as BL-szezonban. Vasárnap a PSG ellen történetük hatodik BL-trófeájukat is megszerezhetik.

LEWANDOWSKI IS BEKÖSZÖNT

Nincs BL-meccs Lewandowski-gól nélkül (0-3), a lengyel csatár sorozatban a kilencedik BL-meccsén is betalált.

Neuer véd

Aouar 16 méteres lövését védte előrevetődve Neuer.

Majdnem gól

Hopp, Coutinho is megzörgette a hálót, de balszerencséjére már lesen állt.

Bajor válasz

A meccs hősét, Gnabryt a brazil Coutinho  váltotta.

Sőt...

Marcalt Cherki váltotta.

Próbálkozik a Lyon

Legalábbis cserefronton: Tete  és Reine-Adélaïde állt be Dubois, valamint Ekambi helyére.

Egy kis matek

23 gól.

Lewandowski (14) + Gnabry (9) = C. Ronaldo (17) + Bale (6)

 

Miből lesz gól, ha nem ebből?

Újabb hatalmas lyoni ziccer maradt ki, a kameruni Ekambi kapott jó labdát, de a kirepülő Neuert találta el közelről.

Kimaradt Bayern ziccer

Davies nagyszerűen ugratta ki Perisicet, de gyenge lövését könnyen védte Lopes.

Folytatódik

Egy-egy csere itt és ott: a Lyonnál Bruno Guimaraest Mendes, a Bayernben Boatenget Süle váltotta.

Félidő

A Lyon már sokkal jobb a Barcelonánál, hiszen csupán fele annyi gólt kapott 45 perc alatt, mint a katalán csapat. Ha a franciák rendezik a soraikat, és egy kontra beakad, még akár izgalmas is lehet… bár nem valószínű.

Ez centiken múlt

Megint Gnabry: jobbról úgy nyesett a kapu elé, hogy a labda centikkel suhant el Lewandowski előtt és a jobb kapufa mellett.

GNABRY DUPLÁZOTT

Már 0-2. Ezúttal balról Perisic adott középre, Lewandowski estében, egy méterről hibázott, de a labda Lopesről Gnabry elé pattant, aki három méterről betalált.

Bayern München – 40

Egy kis statisztika: a Bayern München mindö9ssze a negyedik olyan csapat, amely egy BL-szezonban eljutott a 40 gólig. Erre korábban a Barcelona (45 gól, 1999-2000), a Real Madrid (41 gól, 2013-2014) és a Liverpool (41 gól, 2017-2018) volt képes.

VEZET A BAYERN!

Két nagy lyoni helyzetre egy Bayern-gól a válasz. Gnabry kapott labdát a jobb szélen, elindult befelé, majd a 16-os vonaláról kegyetlenül kilőtte a jobb felső sarkot (0-1).

Lyon-kapufa!

Tessék! Erről beszéltünk: egy újabb francia támadás végén Karl Toko Ekambi a kapufát találta el.

Negyedóra

Az első negyedórában azt láthattuk, amit vártunk: a Bayern irányítja a játékot, de a lyoni kontrák életveszélyesek.

Itt a Bayern válasza

Itt a válasz: Goretzka került helyzetbe, de borzalmasan találta el a labdát, ami viszont így kapott olyan furcsa ívet, hogy bizony bepörgött volna a jobb alsó sarokba, ha Lopes nem nyújtózkodik nagyot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik