Nemzetközi foci sport

Még el sem kezdődött, de már belerondított a francia bajnokságba a koronavírus

A múlt csütörtökön bejelentett eset után újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak az Olympique Marseille labdarúgócsapatánál, így elhalasztják a nyitómeccsnek szánt Marseille-Saint-Étienne találkozót.

A Marseillle kedden számolt be a három pozitív eredményt hozott tesztről, és a L’Équipe azt írja, a két klub biztosra veszi, hogy pénteken nem rendezik meg a meccset.

Azóta megvolt a hivatalos bejelentés is, és az is kiderült, hogy szeptember 16-án, vagy 17-én pótolhatják a meccset. A francia bajnokság első fordulós találkozói közül csak egyet terveztek péntekre, a további meccseket szombaton és vasárnap játsszák.

Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint a liga szabályzata azt mondja ki, hogy ha egy csapatnál a játékosok, vagy a szakmai stáb tagjai közül háromnál többen produkálnak pozitív tesztet, akkor az együttes hét napig nem tarthatja meg az edzéseket.

A Marseille pénteken barátságos felkészülési mérkőzést játszott a VfB Stuttgarttal, majd a klub vasárnap számolt be a három gyanús esetről, hozzátéve, hogy a fertőzöttség megerősítéséhez további vizsgálatok szükségesek.

A kiemelt képen a Marseille stadionja, a Stade Velodrome látható. Fotó: Boris HORVAT / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!