Nemzetközi foci

Még el sem kezdődött, de már belerondított a francia bajnokságba a koronavírus

A múlt csütörtökön bejelentett eset után újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak az Olympique Marseille labdarúgócsapatánál, így elhalasztják a nyitómeccsnek szánt Marseille-Saint-Étienne találkozót.

A Marseillle kedden számolt be a három pozitív eredményt hozott tesztről, és a L’Équipe azt írja, a két klub biztosra veszi, hogy pénteken nem rendezik meg a meccset.

Azóta megvolt a hivatalos bejelentés is, és az is kiderült, hogy szeptember 16-án, vagy 17-én pótolhatják a meccset. A francia bajnokság első fordulós találkozói közül csak egyet terveztek péntekre, a további meccseket szombaton és vasárnap játsszák.

Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint a liga szabályzata azt mondja ki, hogy ha egy csapatnál a játékosok, vagy a szakmai stáb tagjai közül háromnál többen produkálnak pozitív tesztet, akkor az együttes hét napig nem tarthatja meg az edzéseket.

A Marseille pénteken barátságos felkészülési mérkőzést játszott a VfB Stuttgarttal, majd a klub vasárnap számolt be a három gyanús esetről, hozzátéve, hogy a fertőzöttség megerősítéséhez további vizsgálatok szükségesek.

A kiemelt képen a Marseille stadionja, a Stade Velodrome látható. Fotó: Boris HORVAT / AFP

Olvasói sztorik