Nemzetközi foci bajnokok ligája

A franciák még soha nem lehettek ennyire büszkék a focicsapataikra

Miután az Olympique Lyon 3-1-re legyőzte a Manchester City csapatát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, történelmi négyes jött össze a sorozat elődöntőiben.

Sokk a BL-ben, a Lyon kiejtette a Manchester Cityt
Itt van a Bajnokok Ligája-szezon egyik legnagyobb meglepetése: az Olympique Lyon 3-1-re legyőzte a Manchester Cityt a negyeddöntőben.

Nem csak azért, mert az RB Leipzig még soha nem járt ilyen magasságban a BL-ben, hanem azért is, mert két német és két francia csapat alkotja a mezőnyt. Önmagában sem volt olyan 29 éve, hogy se angol, se olasz, se spanyol klubot nem találni az elődöntőben,

de olyan még soha nem volt a Bajnokok Ligájában, hogy két francia együttes is bejutott volna az elődöntőbe.

A Lyonnak egyébként ez a harmadik elődöntője a 21. századi európai kupasorozatokban, 2010-ben a BL-ben, 2017-ben pedig az Európa Ligában jutott a legjobb négybe. Rudi Garcia együttesének igyekeznie is kell, mert csak a sorozat megnyerése ér a következő idényben is nemzetközi kupaszereplést, mivel a francia liga a koronavírus-járvány miatt lezárta tavasszal a Ligue 1-t, ezért a Lyon csak a hetedik helyen végzett.

Akár francia házi döntő is összejöhet, a Paris Saint-Germainnek a Leipziget, a Lyonnak pedig a Bayern Münchent kell legyőznie ehhez.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

Manchester City- Lyon 1-3 (0-1)

 

Manchester City: Ederosn – Cancelo, Laporte, Garcia, Walker – Rodri (Silva, 84.), Gündogan, Fernandinho (Mahrez, 56.) – Sterling, Gabriel Jesus, De Bruyne. Vezetőedző: Pep Guardiola.

Lyon: Lopes – Marcal, Marcelo, Denayer – Cornet, Aouar, Bruno (Mendes, 70.), Caqueret, Dubois (Tete, 74.) – Ekambi (Reine-Adelaide, 87.), Depay (Dembélé, 75.). Vezetőedző: Rudi Garcia.

 

Gólszerző: De Bruyne (69.) illetve Cornet (24.), Dembélé (79., 87.)

Sárga lap: Fernandinho (29.) illetve DuBois (12.), Narcelo (65.)

Piros lap: –

Kiemelt kép: Alex Livesey – Danehouse/Getty Images

Olvasói sztorik