Nemzetközi foci bajnokok ligája

Sosem látott verést kapott az FC Barcelona a BL-ben

A Bajnokok Ligája negyddöntőjében esélyesnek mondták a Bayern München csapatát a Barcelona ellen, de arra senki sem számított, hogy a német bajnok 8-2-re fogja megverni a katalánokat.

A Bayern 8-2-re verte a Barcát a BL-ben
Ripityára verte a katalánokat az ellenállhatatlanul játszó Bayern München.

A spanyol sztárcsapat történelmi vereséget szenvedett, ugyanis nemzetközi kupában még senki nem tudott ennyiszer betalálni a Barcának. A legutóbbi tétmeccs, amikor ez a csúfság megesett a Barcelonával, az 1946-os nyolcaddöntő volt, akkor a Sevilla 8-0-ra nyert.

Egyidőben ez a Bayern München számára is történelmi, a német csapat az első együttes, amely a BL egyenes kieséses szakaszában nyolc gólt tudott lőni egy mérkőzésen.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

FC Barcelona (spanyol) – Bayern München (német) 2-8 (1-4)

 

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – S. Roberto (Griezmann – 45.), Busquets (Fati – 70.), de Jong, A. Vidal – Messi, L. Suárez.
VezetőedzőQuique Setién

Bayern: Neuer – Kimmich, J. Boateng (Süle – 76.), Alaba, Davies (Tolisso – 83.) – Goretzka, Thiago – Gnabry (Coutinho – 76.), T. Müller, Perisic (Coman – 67.) – Lewandowski.
Vezetőedző: Hansi Flick

 

Gólszerző: Alaba (7. – öngól), Suárez (57.) ill. Müller (4., 31.), Perisic (22.), Gnabry (28.), Kimmich (63.), Lewandowski (82.), Coutinho (85., 89.)

Sárga lap:  Suárez (54.), Alba (60.), Vidal (92.) ill. Boateng (43.), Alaba (52.), Davies (52.) Kimmich (85.)

Kiemelt kép: Manu Fernandez/Pool via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik