Élő Nemzetközi foci

A Bayern 8-2-re verte a Barcát a BL-ben

A Bayern München 8-2-es megalázó vereséget mért az FC Barcelonára a Bajnokok Ligája péntek esti negyeddöntőjében.

Gyors gólváltással indult a mérkőzés, Thomas Müller egyéni villanására a túloldalon egy jó indítás után David Alaba öngólja volt a válasz. Ezután a bajorok kicsit megzavarodtak, Lionel Messiék a kapufát is megdöngették, de amint a Bayern újra magához tért, egyszerűen átgázolt a katalánokon.

Ivan Perisic gólja billentette át a mérleget a Bayern javára, aki egy kavarodás után éles szögből vágott bombagólt, majd kisvártatva Serge Gnabry vágta be Leon Goretzka zseniális passzát, majd Müller közvetlen közelről is betalált. Félidőre totálisan szétesett a Barca és még a 4-1-nek is szinte örülhetett.

Térfélcsere után is az történt, amit a Bayern akart, de egy szép egyéni megmozdulással Luis Suárez szépíteni tudott. Az öröm nem sokáig tartott, Alphonso Davies simán becsapta Nélson Semedót, Piqué pedig nem zárt ki időben, a centerezését Joshua Kimmich váltotta gólra.

Innentől a Barca erőtlenül játszott, tulajdonképpen elhagyta a hite a csapatot, a Bayern pedig csak pörgette az órát, de a végén így is további gólokat lőtt. Először Robert Lewandowski fejesből talált be, sőt percek alatta csereként beálló Philippe Coutinho – aki éppen a Barcától szerepel kölcsönben a német bajnoknál – duplázni tudott, így 8-2 lett a vége, amely a Barca történetének egyik legsúlyosabb veresége.

Ezzel Hansi Flick, a Bayern vezetőedzője a harmadik olyan edző lett, aki megnyerte az első hat mérkőzését a Bajnokok Ligájában. Ez korábban csak Fabio Capellónak (Milan, 1992–1993) és Luis Fernándeznek (PSG, 1994–1995) sikerült.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

FC Barcelona (spanyol) – Bayern München (német) 2-8 (1-4)

 

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – S. Roberto (Griezmann – 45.), Busquets (Fati – 70.), de Jong, A. Vidal – Messi, L. Suárez.
VezetőedzőQuique Setién

Bayern: Neuer – Kimmich, J. Boateng (Süle – 76.), Alaba, Davies (Tolisso – 83.) – Goretzka, Thiago – Gnabry (Coutinho – 76.), T. Müller, Perisic (Coman – 67.) – Lewandowski.
Vezetőedző: Hansi Flick

 

Gólszerző: Alaba (7. – öngól), Suárez (57.) ill. Müller (4., 31.), Perisic (22.), Gnabry (28.), Kimmich (63.), Lewandowski (82.), Coutinho (85., 89.)

Sárga lap:  Suárez (54.), Alba (60.), Vidal (92.) ill. Boateng (43.), Alaba (52.), Davies (52.) Kimmich (85.)

Kiemelt kép: Manu Fernandez/Pool via Getty Images

Rögtön itt a válasz egy védhetetlen öngóllal

Jordi Alba kapott egy hosszú indítást, de hajszálpontosat, így a szélsőnek annyi volt a feladata, hogy jól centerezzen. Ugyan a labda nem jutott el Suárezhez, de a menteni igyekvő Alaba úgy lőtte saját kapujába, ahogy talán az urugayi sem tudta volna! 1-1.

Hoppá, máris vezet a Bayern!

Perisic beívelését a levegőből akrobatikusan tette Lewandowski elé Thomas Müller, de a lengyel csatár vissza is tette elé, a német támadó pedig dropból bebombázta a Barcelona kapujába. Ez aztán gyorsan ment!

Útjára indult a labda

Ugyan a Barca kezdett, ter Stegennek kellett először játékba avatkoznia egy hosszú Bayern-ívelés után.

Flick tovább írhatja a történelmét

A Bayern vezetőedzője számos német rekordot megdöntött, Hansi Flick ma is beállíthat egyet: a harmadik olyan edző lehet, aki megnyerte az első hat mérkőzését a Bajnokok Ligájában. Ez korábban csak Fabio Capellónak (Milan, 1992–1993) és Luis Fernándeznek (PSG, 1994–1995) sikerült.

Lewandowski vs Messi

Robert Lewandowki szenzációs szezonon van túl, a Bundesligában 31 gólt vágott, a BL-ben 13 találatnál jár. Összehasonlításképp, az FC Barcelona összesen 13 gólt lőtt a Bajnokok Ligájában. Az újságírók rögtön kérdezgették is a Barca játékosait és edzőjét, mit gondolnak a lengyelről, Sétien azt mondta kiváló csatár, de nem Messi szintje, ahogyan Arturo Vidal is közölte, kivételes labdarúgó Lewandowski, de Messi egy űrlény.

Elképesztő rekordot állíthatna be a Bayern München egy győzelemmel

Az Opta statisztikái szerint egyetlen csapatnak sikerült első kilenc BL-meccsét egyaránt megnyernie: a Barcelonának a 2002/03-as szezonban. Ha a Bayern München nyer ma este, éppen ezt a Barca-rekordot éri utol!

Újabb koronavírusos focista Barcelonában

Samuel Umtiti, a Barcelona világbajnok francia labdarúgója pozitív koronavírus-tesztet produkált, adta hírül a katalán klub. A pénteki beszámoló szerint tájékoztatták az illetékes sport- és egészségügyi hatóságokat, a védő tünetmentes, jó a közérzete és otthoni karanténban van. Umtiti nem játszott volna sérülés miatt, így ez nem befolyásolja a ma esti csapat összeállítását, de elgondolkodtató, hogy Jean-Clair Todibo után a második Barca-játékos tesztje lett pozitív.

Kiderült, melyik Barca-játékos lett koronavírusos
A játékos bejelentette a közösségi oldalán is.
Olvasói sztorik