Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ennél jobban semmi sem mutatja meg, mekkora gondok vannak a Barcánál

Mióta Hansi Flick irányítja a Bayern Münchent, megállíthatatlannak tűnik a csapat, de arra talán senki sem számított, hogy a németek péppé verik és 8-2-vel küldik haza a Barcelonát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Pedig ez történt, melyet követően a katalán oldalon mindenki, játékos, edző és klubelnök is változást sürget.

Piqué: Változás kell, ez a legalja
Teljesen padlóra került a katalán csapat a Bayern elleni 8-2-es vereség után.

A péntek esti mérkőzés egyébként pontosan rámutatott a Barca egyik legnagyobb problémájára. Neymart még 2017-ben adta el 222 millió euróért a klub, azóta viszont hiába költöttek Philippe Coutinhóra 145 millió eurót, Ousmane Dembélére 138 milliót, Antoine Griezmannra pedig 120 milliót, mintha képtelenek lennének pótolni a brazilt.

A Bayern ellen Griezmann csak csereként lépett pályára, Dembélé végig padozott, Coutinho viszont két gólt is szerzett, de müncheni színekben, mivel kölcsönben ott játszik.

Itt még nem biztos, hogy véget ér a pénzszórás, Coutinho szerződésében ugyanis van egy olyan kitétel, hogy a Barcelonának fizetnie kell 5 millió eurót a Liverpoolnak, amennyiben Coutinho Bajnokok Ligáját nyer – azt nem vették bele, hogy ha csak a Barcával. Márpedig egyelőre a Bayern München tűnik a legösszeszedettebbnek a BL-mezőnyből és nem csak a Barca-verés miatt:

a csapat idén 25 tétmeccset játszott, ebből 24-et megnyert, egyedül a Lipcse ellen játszott döntetlent.

Sosem látott verést kapott az FC Barcelona a BL-ben
Több mint hetven éve volt utoljára, hogy nyolcat rámoltak be a katalánoknak.

Kiemelt kép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / via / augenklick/Fotoagentur SVEN SIMO / dpa

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik