Élő Nemzetközi foci

A Leipzig kiejtette az Atlétit, Gulácsi az első magyar a BL-elődöntőben

Az RB Leipzig 2-1-re legyőzte az Atlético Madridot, így készülhet a PSG elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre. A német klub először jutott el ilyen magasságba a sorozatban, mint ahogyan a BL-érában is első alkalommal jutott négy közé magyar játékos.

Egy dolog volt biztos a csütörtöki, lisszaboni mérkőzés előtt:

hogy Gulácsi Péter kezd majd a lipcsei kapuban.

A magyar válogatott játékos nem is unatkozott a meccs elején, Savic fejesét könnyedén védte, Carrasco bombájánál azonban már nagyot kellett nyújtóznia, hogy szögletre tudjon mentei. A sarokrúgást követően összeakasztotta Saúl lábát, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A Lipcse csak az első félidő hajrájában találta el a kaput, azonban a fordulás után mégis vezetéshez jutott: a tavaly még a Dinamo Zagreb színeiben a Ferencváros ellen játszó Dani Olmo fejese akadt be. Ez a gól kissé megfogta az Atlétit, de Joao Félix jó cserének bizonyult, kiharcolt egy tizenegyest, amit értékesített is – Gulácsi pedig érezte az irányt.

A Lipcse első gólja:

Félix egyenlítése:

A meccs végén nehéz volt megtippelni, ki viszi be a győztes gólt, a Lipcse nyomott, az Atético előtt viszont ott voltak a kontralehetőségek. Végül egy megpattanó lövés döntötte el a meccset a 88. percben:

a csereként beállt Adams lövése lehet kaput sem talált volna, de Savicon irányt változtatva a madridi hálóban kötött ki a labda.

A győztes lipcsei gól:

A győzelemmel sosem látott magasságokba jutott az RB Leipzig, amelynek már a negyeddöntő is a legjobb Bajnokok Ligája-szereplése volt. Gulácsi Péter pedig az első magyar játékos, aki a BL-érában eljutott a négy közé – a magyar válogatott Orbán Willi a kispadról nézte a meccset.

Az is biztossá vált, hogy lesz magyar érdekeltség az idei Bajnokok Ligája-döntőben, ugyanis a Leipzig azzal a PSG-vel találkozik majd az agusztus 18-i elődöntőben, amelynek Lőw Zsolt a másodedzője.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

RB Leipzig (német) – Atlético Madrid (spanyol) 2-1 (0-0)

 

Leipzig: Gulácsi – Angelino, Halstenberg, Upamecano, Klostermann – Laimer (Adams, 72.), Kampl, Sabitzer (Mukiele, 90+1.) – Olmo (Shick, 83.), Poulsen, Nkunku (Haidara, 83.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann.

Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savic, Gimenez, Renan Lodi – Carrasco, Saúl, Herrera (J. Félix, 58.), Koke (Felipe, 90+2.) – Costa (Morata, 72.), Llorente. Vezetőedző: Diego Simeone.

 

Gólszerző: Olmo (50.), Adams (88.) illetve Félix (71. – 11-esből)

Sárga lap: Klostermann (70.), Kampl (82.) illetve Renan Lodi (62.)

Piros lap:

Kiemelt kép: Julian Finney – UEFA/UEFA via Getty Images

Gulácsiék megcsinálták, az Atléticót kiejtve BL-elődöntősök!

Az RB Leipzig 2-1-re legyőzte az Atlético Madridot, így készülhet a PSG elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre. A német klub először jutott el ilyen magasságba a sorozatban, mint ahogyan a BL-érában is első alkalommal jutott négy közé magyar játékos.

Az első lipcsei gól:

A madridi egyenlítés:

A győztes találat:

Vezet a Lipcse, eldőlt?

Ismét vezet az RB Leipzig! A középpályán szerzett labdát a német csapat, Angelino passzolt a második ütemben a kapu elé érkező Adamsnek, akinek a lövése lehet mellé ment volna, de Savic belelépett a labda útjába, ami a védőről a saját kapujába pattant. 2-1!

A rendes játékidő utolsó tíz percébe érünk

Szerencsére nem úgy tűnik, hogy a hosszabbításra akarnk hagyni a döntést a csapatok. A Lipcse próbálja meg kézben tartani az irányítást, amiből az következik, hogy kontralehetőségek nyílnak az Atlético előtt. Izgalmas lesz.

Büntetőből egyenlített az Atlético!

TIZENEGYES! Nagy lehetőséget puskázott el a Lipcse, ami után gyors támadást vezetett az Atlético, Joao Félix ugrott ki, a tizenhatoson belül, ziccerben pedig felrúgták. A sértett állt a labda mögé, Gulácsi érezte az irányt, de védeni nem tudott. 1-1!

Simeone kockáztat

Joao Felix áll be ugyanis és a középpályás Herrera hagyja el a pályát. Nagyon nincs hova várni, alig több, mint fél órára van a kieséstől az Atlético.

Ez a gól lehet az Atlético veszte a BL-ben

Megint megnyomta a félidő elejét a Leipzig, csak ezúttal nem egy lelátóra bombázott lövés lett a vége, hanem egy fejes, ami beakadt a kapuba. Szépen járatta a labdát a Lipcse, a támadás végén Sabitzer a jobb szélről ívelt be annak a Dani Olmónak, aki tavaly még a Fradi ellen játszott a BL-selejtezőben a Dinamo Zágrábban, a spanyol pedig megserezte a vezetést a németeknek. 1-0!

MEGY a második félidő

A lipcseiek építhetik az első támadást. Vajon látunk gólt a következő 45 percben, vagy egy 0-0-val megyünk neki egy hosszabbításnak? Nem volt csere egyik oldalon sem a szünetben.

Ez a szünet mindenkire ráfér

Itt a félidő, gólt nem láthattunk, helyzetből is csak párat. Nem kezdett rosszul a Leipzig, de aztán Gulácsinak kellett kétszer védenie, másodszor bravúrral. A németek egyelőre nem nagyon találják meg a módját, hogy feltörjék a Simeone-csapat védelmét, és mindkét oldalon sok a pontatlan labda, ami szintén nem segíti a támadásokat. 

Várni kellett rá, de csak eltalálta a kaput a Leipzig

A középső védő, Upamecano eddig megndulásaival villogott, most pedig egy szöglet utn fejelt kapura, de a labda középre tartott, Oblak így is biztosan védett. Először találta el a kaput a német csapat.

Véres csata a labdáért

Savic és Halstenberg ugrottak fel és összefejelte, előbbinek dőlt a fejéből a vér és kapott egy kötést is, de mindketten folytatni tudták a játékot némi ápolást követően.

Jól lassítja eddig a játékot az Atlético

Rutinosan focizik eddig a madridi csapat, lassítják a játékot és várhák a megfelelő pillanatot, hogy területek nyíljanak a lipcsei védelemben. Két-három alkalommal már be i sjött ez a taktika, egy ilyenből volt például Carrasco helyzete korábban, amikor Gulácsi bravúrral védett.

Reklamálnak a németek

Tizenegyest reklamált a Lipcse, amikor egy tisztázásnál Gimezen könyökére pattant a labda, de a játékvezető jól látta az esetet és a visszajátszás alapján sem tűnt büntetőnek az eset.

Ott a MÁSODIK Gulácsi-védés, ez már bravúr volt

A bal szélen verte meg nagyon a védelmet az Atlético, Lodi rongyolt el a labdával a tizenhatosig, majd lekészített Carrasco elé, akinek a bombáját tornázta ki a magyar kapus. A szöglet is veszélyes volt, de megúszta a Lipcse ezeket a meleg pillanatokat.

A magyar kapus aztán lábbal hozzáért Saúlhoz, aki elesett a tizenhatoson belül, de nem fújtak tizenegyest. Tényleg megúszta a Lipcse.

Megvolt Gulácsi első védése is

Kicsit aprítják a lipcsei játékosok a riválist, úgyhogy a térfelük közepéről végezhetett el szabadrúgást a Madrid. Lodi ívelt középre, Savic ugrotta túl a védőit, a magasból lehulló labdát Gulácsi védte és ugyan eldőlt a földön, de a labdát még a vonalon kívül tartotta.

Mi maradt ki!

A német bronzérmesé az első komolyabb helyzet. Egy szöglet utn nem sikerólt felszabadítania a madridi védelemnek, így Halstenberg előtt adódott lövési lehetőség, azonban nem dőlt rá eléggé, így tizenhatoson belülről az égbe lőtt. Pedig, ha kaput talál, Oblak csak bravúrral háríthatott volna.

Megy a második negyeddöntő!

Az Atlético kezdte a meccset, de a Lipcse hamar megszerezte a labdát. Biztosan már mindenki tudja, de azért még egyszer vegyük át:

a továbbjutás egy meccsen dől el, az elődöntőben pedig a PSG következik.

Madridi továbbjutást jelent ez a statisztika?

Diego Simeone és az Atlético nem veszített BL-párharcot olyan csapat ellen, amelyben nem volt ott Cristiano Ronaldo.

„Különleges meccs lesz a számunkra”

A Lipcse korábban még nem járt ilyen magasságokban a sorozatban, Gulácsi pedig azt emelte ki, hogy ezen sokan évek óta dolgoznak a csapatnál.

 

„Különleges meccs lesz a számunkra, mert ha végignézünk a kereten láthatjuk, hogy többen is évek óta itt játszanak. Óriási lehetőség ez, hogy bizonyítsunk magunknak a nemzetközi porondon is.”

Olvasói sztorik