Élő Nemzetközi foci

A Leipzig kiejtette az Atlétit, Gulácsi az első magyar a BL-elődöntőben

Az RB Leipzig 2-1-re legyőzte az Atlético Madridot, így készülhet a PSG elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre. A német klub először jutott el ilyen magasságba a sorozatban, mint ahogyan a BL-érában is első alkalommal jutott négy közé magyar játékos.

Egy dolog volt biztos a csütörtöki, lisszaboni mérkőzés előtt:

hogy Gulácsi Péter kezd majd a lipcsei kapuban.

A magyar válogatott játékos nem is unatkozott a meccs elején, Savic fejesét könnyedén védte, Carrasco bombájánál azonban már nagyot kellett nyújtóznia, hogy szögletre tudjon mentei. A sarokrúgást követően összeakasztotta Saúl lábát, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A Lipcse csak az első félidő hajrájában találta el a kaput, azonban a fordulás után mégis vezetéshez jutott: a tavaly még a Dinamo Zagreb színeiben a Ferencváros ellen játszó Dani Olmo fejese akadt be. Ez a gól kissé megfogta az Atlétit, de Joao Félix jó cserének bizonyult, kiharcolt egy tizenegyest, amit értékesített is – Gulácsi pedig érezte az irányt.

A Lipcse első gólja:

Félix egyenlítése:

A meccs végén nehéz volt megtippelni, ki viszi be a győztes gólt, a Lipcse nyomott, az Atético előtt viszont ott voltak a kontralehetőségek. Végül egy megpattanó lövés döntötte el a meccset a 88. percben:

a csereként beállt Adams lövése lehet kaput sem talált volna, de Savicon irányt változtatva a madridi hálóban kötött ki a labda.

A győztes lipcsei gól:

A győzelemmel sosem látott magasságokba jutott az RB Leipzig, amelynek már a negyeddöntő is a legjobb Bajnokok Ligája-szereplése volt. Gulácsi Péter pedig az első magyar játékos, aki a BL-érában eljutott a négy közé – a magyar válogatott Orbán Willi a kispadról nézte a meccset.

Az is biztossá vált, hogy lesz magyar érdekeltség az idei Bajnokok Ligája-döntőben, ugyanis a Leipzig azzal a PSG-vel találkozik majd az agusztus 18-i elődöntőben, amelynek Lőw Zsolt a másodedzője.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

RB Leipzig (német) – Atlético Madrid (spanyol) 2-1 (0-0)

 

Leipzig: Gulácsi – Angelino, Halstenberg, Upamecano, Klostermann – Laimer (Adams, 72.), Kampl, Sabitzer (Mukiele, 90+1.) – Olmo (Shick, 83.), Poulsen, Nkunku (Haidara, 83.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann.

Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savic, Gimenez, Renan Lodi – Carrasco, Saúl, Herrera (J. Félix, 58.), Koke (Felipe, 90+2.) – Costa (Morata, 72.), Llorente. Vezetőedző: Diego Simeone.

 

Gólszerző: Olmo (50.), Adams (88.) illetve Félix (71. – 11-esből)

Sárga lap: Klostermann (70.), Kampl (82.) illetve Renan Lodi (62.)

Piros lap:

Kiemelt kép: Julian Finney – UEFA/UEFA via Getty Images

Jó látni, magyar névvel kezdődik a lipcsei kezdő

  • Leipzig: Gulácsi – Angelino, Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Laimer, Kampl, Sabitzer – Olmo, Poulsen, Nkunku. Vezetőedző: Julian Nagelsmann.
  • Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savic, Gimenez, Renan Lodi – Carrasco, Saúl, Herrera, Koke – Costa, Llorente. Vezetőedző: Diego Simeone.

Olvasói sztorik