Nemzetközi foci sport

Rendkívül szigorú szabályokkal térhetnek vissza a nézők a Bundesligába

A Német Labdarúgó Liga (DFL) döntése szerint négy szigorú feltétel teljesülése esetén a következő szezontól ismét nézők előtt rendezhetik a Bundesliga és a másodosztály mérkőzéseit. A keddi közgyűlésen az első és a másodosztály 36 klubja elfogadta a nézők visszatérésének feltételeit, amely szerint

  • vendégszurkolók egyetlen mérkőzésen sem lehetnek,
  • alkoholt nem lehet árulni és fogyasztani a stadionokban,
  • a drukkerek nem használhatják az állóhelyi szektorokat,
  • minden klubnak nyilvántartást kell vezetnie a jegyvásárlókról.

Mind a négy intézkedés október 31-ig szól, de szükség esetén, főként a járványhelyzettől függően meghosszabbíthatóak. A következő idény szeptember 18-án kezdődik. A DFL keddi döntései akkor tekinthetők majd véglegesnek, ha a politika illetékeseitől is megkapják a jóváhagyást.

Kiemelt kép: Lars Baron/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!