Nemzetközi foci sport

Haaland: Néha azt mondják, nem vagyok normális

A héten kapta meg a Bildtől az év meglepetés-játékosának járó díjat Erling Braut Haaland, a Borussia Dortmund norvég csatára, aki szenzációs játékkal robbant be a német Bundesligába.

Gulácsi Péter: 16 ezer döntésből egy-kettő lehet rossz, több nem fér bele
A Lipcse magyar válogatott kapusa szerint a Bajnokok Ligája az a hely, ahol egy játékos igazán fel tudja hívni magára a figyelmet. Márpedig ő most német csapatával a negyeddöntőre készül.

A 20 éves játékos a télen szerződött Salzburgból Dortmundba, ahol 15 bajnokin 13 gólt szerzett, egy Német Kupa meccsén egyszer, két BL-találkozóján pedig kétszer volt eredményes.

„Kicsit meglepett, hogy ilyen jól ment a játék, de tudtam, hogy sikerült gólokat szereznek, hiszen ezt tettem a Salzburgban és a BL-ben is” – mondta.

Szerinte túlzó, hogy a Bayern München 13 pontos előnnyel lett bajnok, de a következő szezonban alakulhatnak másképp a dolgok.

„Megvan a minőségünk ahhoz, hogy bajnokok legyünk, de ehhez nem elég beszélni róla. A Bayern stabilitása lenyűgöző, nekünk folytatnunk kell a fejlődésünket, hogy jövőre még nagyobb sikert érjünk el” – tette hozzá.

A világ egyik legerősebb bajnokságában fél év elég volt ahhoz, hogy a góllövőlista 6. helyén zárjon, a január 18-i, augsburgi bemutatkozáskor 23 perc alatt vágott három gólt, de az első hat góljához mindössze 77 percet kellett a pályán töltenie.

Néha az emberek azt mondják, hogy nem vagyok normális. Talán igazuk van

– mondta nevetve.

Tisztában van azzal, hogy nem a húszévesek tipikus életét éli, de számára a legfontosabb, hogy a barátai tudják, még mindig ugyanaz az Erling Haaland, aki néhány évvel ezelőtt volt.

A Dortmund sokat fektet az olyan fiatal játékosokba, mint én. Be akarom bizonyítani, hogy megérdemlem a bizalmat, és hogy a klub helyesen döntött. Természetesen az segít, ha sok gólt szerzek, de ez a munkám.

Kiemelt fotó: Ina FASSBENDER / AFP / POOL

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!