Nemzetközi foci

Haaland: Néha azt mondják, nem vagyok normális

A héten kapta meg a Bildtől az év meglepetés-játékosának járó díjat Erling Braut Haaland, a Borussia Dortmund norvég csatára, aki szenzációs játékkal robbant be a német Bundesligába.

Gulácsi Péter: 16 ezer döntésből egy-kettő lehet rossz, több nem fér bele
A Lipcse magyar válogatott kapusa szerint a Bajnokok Ligája az a hely, ahol egy játékos igazán fel tudja hívni magára a figyelmet. Márpedig ő most német csapatával a negyeddöntőre készül.

A 20 éves játékos a télen szerződött Salzburgból Dortmundba, ahol 15 bajnokin 13 gólt szerzett, egy Német Kupa meccsén egyszer, két BL-találkozóján pedig kétszer volt eredményes.

„Kicsit meglepett, hogy ilyen jól ment a játék, de tudtam, hogy sikerült gólokat szereznek, hiszen ezt tettem a Salzburgban és a BL-ben is” – mondta.

Szerinte túlzó, hogy a Bayern München 13 pontos előnnyel lett bajnok, de a következő szezonban alakulhatnak másképp a dolgok.

„Megvan a minőségünk ahhoz, hogy bajnokok legyünk, de ehhez nem elég beszélni róla. A Bayern stabilitása lenyűgöző, nekünk folytatnunk kell a fejlődésünket, hogy jövőre még nagyobb sikert érjünk el” – tette hozzá.

A világ egyik legerősebb bajnokságában fél év elég volt ahhoz, hogy a góllövőlista 6. helyén zárjon, a január 18-i, augsburgi bemutatkozáskor 23 perc alatt vágott három gólt, de az első hat góljához mindössze 77 percet kellett a pályán töltenie.

Néha az emberek azt mondják, hogy nem vagyok normális. Talán igazuk van

– mondta nevetve.

Tisztában van azzal, hogy nem a húszévesek tipikus életét éli, de számára a legfontosabb, hogy a barátai tudják, még mindig ugyanaz az Erling Haaland, aki néhány évvel ezelőtt volt.

A Dortmund sokat fektet az olyan fiatal játékosokba, mint én. Be akarom bizonyítani, hogy megérdemlem a bizalmat, és hogy a klub helyesen döntött. Természetesen az segít, ha sok gólt szerzek, de ez a munkám.

Kiemelt fotó: Ina FASSBENDER / AFP / POOL

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik