Nemzetközi foci

Visszatáncoltak a szaúdiak, nem lesz Európa szupercsapata a Newcastle Unitedből

Nem kerül a szaúdi trónörökös, Mohamed bin Szalmán és a mögötte álló Public Investment Fund (PIF), valamint az általuk irányított konzorcium kezébe az angol élvonalban szereplő Newcastle United, írja a BBC. Erről a PIF egy közleményben számolt be, azt írták, nagyon sajnálják, hogy így alakult, de a koronavírus-járvány miatt sok a bizonytalanság világszerte, nem lenne időszerű most megvásárolniuk a klubot.

A befektetői csoport még áprilisban egyezett meg a Newcastle United jelenlegi tulajdonosával, Mike Ashley-vel, hogy 300 millió fontért megveszik a klubot, ám az adásvétel döcögősen ment és nem csak a világjárvány miatt, többen is ellenezték az üzletet, és a Premier League ügyvédei is alaposan körbejárták a konzorciumot.

Letaglózó, az egész város abban bízott, hogy végbemegy az üzlet

mondta a Newcastle korábbi védője, Steve Howey a Sky Sportsnak. Arra utalt, hogy a drukkerek gyűlölik Mike Ashley-t, aki alatt csak szenved a csapat, a legutóbbi szezonban is a 13. helyen végzett. Itt írtunk róla bővebben, mivel sikerült megutáltatnia magát az üzletembernek.

Kevés ember képes annyira megutáltatni magát, mint a Newcastle tulajdonosa
Miközben a Premier League minden csapata azon dolgozik, hogy valamennyi alkalmazottjáról gondoskodjon, Mike Ashley-nek csak az a célja, hogy a járványhelyzeten minél kevesebbet bukjon.

Kiemelt kép: LAURENCE GRIFFITHS / POOL / AFP

Olvasói sztorik