Nemzetközi foci sport

Visszatáncoltak a szaúdiak, nem lesz Európa szupercsapata a Newcastle Unitedből

Nem kerül a szaúdi trónörökös, Mohamed bin Szalmán és a mögötte álló Public Investment Fund (PIF), valamint az általuk irányított konzorcium kezébe az angol élvonalban szereplő Newcastle United, írja a BBC. Erről a PIF egy közleményben számolt be, azt írták, nagyon sajnálják, hogy így alakult, de a koronavírus-járvány miatt sok a bizonytalanság világszerte, nem lenne időszerű most megvásárolniuk a klubot.

A befektetői csoport még áprilisban egyezett meg a Newcastle United jelenlegi tulajdonosával, Mike Ashley-vel, hogy 300 millió fontért megveszik a klubot, ám az adásvétel döcögősen ment és nem csak a világjárvány miatt, többen is ellenezték az üzletet, és a Premier League ügyvédei is alaposan körbejárták a konzorciumot.

Letaglózó, az egész város abban bízott, hogy végbemegy az üzlet

mondta a Newcastle korábbi védője, Steve Howey a Sky Sportsnak. Arra utalt, hogy a drukkerek gyűlölik Mike Ashley-t, aki alatt csak szenved a csapat, a legutóbbi szezonban is a 13. helyen végzett. Itt írtunk róla bővebben, mivel sikerült megutáltatnia magát az üzletembernek.

Kevés ember képes annyira megutáltatni magát, mint a Newcastle tulajdonosa
Miközben a Premier League minden csapata azon dolgozik, hogy valamennyi alkalmazottjáról gondoskodjon, Mike Ashley-nek csak az a célja, hogy a járványhelyzeten minél kevesebbet bukjon.

Kiemelt kép: LAURENCE GRIFFITHS / POOL / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!