Nemzetközi foci sport

Huszti Szabolcsék óta nem volt olyan erős a Zenit, mint most

A Zenit Szentpétervár csapata Artyom Dzjuba tizenegyesével legyőzte a másodosztályú Himki csapatát az Orosz Kupa döntőjében.

Az élvonal bajnokaként pályára lépő szentpéterváriak sokáig csak helyzetekig jutottak, de térfélcsere után már nyomasztó fölény alakult ki, ami előbb egy kapufát, majd egy büntetőt eredményezett. Dzjuba győztes góljával a bajnok cím mellé kupagyőztes is lett a Zenit, amelyre edig egyetlen alkalommal, 2010-ben került sor – ekkor még Huszti Szabolcs is a csapatot erősítette.

A Zenit egyébként ötszörös kupagyőztes lett a szombati sikerrel.

Kiemelt képen Huszti Szabolcs küzd a labdáért a Zenit színeiben. Fotó: Maksim Yarvinen/Epsilon/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!