Nemzetközi foci

Kiesett a spanyol harmadosztályba a 2004-es BL-elődöntős

Hétfő este zárultak a spanyol másodosztály küzdelmei, legalábbis papíron. A kiesés elől menekülő Deportivo La Coruna–Fuenlabrada találkozót ugyanis lefújták pár órával a meccs előtt, mivel a vendégeknél hat játékos is pozitív koronavírustesztet produkált.

Eredetileg az egész fordulót elhalasztotta volna a szövetség, végül azonban csak a Fuenlabrada meccsét, a többi eredmény miatt pedig biztosan kiesett a Depor, amely 1981 után szerepel majd újra a harmadosztályban.

Egészen páratlan zuhanás ez, a Deportivo La Coruna 2004-ben még a Bajnokok Ligájában menetelt, az elődöntőben José Mourinho Portója állította meg 1-0-s összesítéssel. A 2000-ben bajnoki címet szerző klub azonban alaposan meggyengült, az elmúlt tíz évben háromszor is kiesett az élvonalból: 2011-ben, 2013-ban és 2018-ban.

A legutóbbi szezonban majdnem vissza is tért az elsőosztályba a Depor, ám a rájátszás döntőjében a Mallorca bizonyult jobbnak. Ehhez képest a jelenlegi szezon zárultával már a La Liga 2-ből is kiesett az együttes. A Deportivo La Coruna drukkereinek egyetlen vigasza talán csak az, hogy csapatuk a Real Betis mellett az egyetlen olyan egyesület Spanyolországban, amely történelmes során megnyerte már az első három osztály mindegyikét.

A Depor elmaradt bajnokiját valószínűleg július 30-án pótolják majd be.

Kiemelt kép: Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik