Nemzetközi foci

Totojázott a Juve, de jött Cristiano Ronaldo duplája és vele együtt a győzelem

Kihasználta riválisai botlását a Juventus és 2-1-re legyőzte a Lazio együttesét az olasz bajnokság 34. fordulójának zárómérkőzésén.

Az első félidőben valamivel több helyzetet dolgozott ki és összesen háromszor talált kaput a címvédő, azonban gólt nem szerzett, így félidőben 0-0 állt az eredményjelzőn. Térfélcsere után már hamar felpörögtek az események, Cristiano Ronaldo távoli lövése Bastos kezén megpattant, a videobíró segítségével megadott büntetőt pedig bevágta a portugál.

Pár perccel később tizenegyes nélkül is összejött a gól Ronaldónak, bár ehhez kellett a Lazio-védelem kapitális hibája is. Luiz Felipétől simán megszerezte a labdát Paolo Dybala a félpályánál, bevitte a labdát a tiznhatoson belülre, az argentin pedig Ronaldóhoz passzolt, aki az üres kapuba gurított.

A Laziónak csak a szépítés jött össze Ciro Immobile szemfülességének hála. A vendégek csapatkapitánya egy előrevágott labdánál előzte meg Leonardo Bonuccit, aki így Immobile lábába rúgott a labda helyett. A megítélt büntetőt a sértett lőtte a jobb alsóba.

A győzelem így is a Juventusé lett, amely amellett, hogy egy üldözője ellen nyert, kihasználta azt is, hogy az Inter és az Atalanta is csak döntetlent játszott és négy fordulóval a vége előtt 8 pontos előnnyel vezeti a tabellát.

Végeredmény – Serie A, 34. forduló

Juventus-Lazio 2-1 (0-0)
Gólszerző: Ronaldo (51. – tizenegyesből, 54.) ill. Immobile (83. – tizenegyesből)

Kiemelt kép: Marco Bertorello / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik