Nemzetközi foci

Válságértekezleten döntöttek a Barca-edző sorsáról

Pénteken válságértekezletet hívott össze Josep María Bartomeu, a Barcelona elnöke, miután a csapat elveszítette a bajnoki versenyfutást a Real Madriddal szemben.

Az a döntés született, hogy a vezetőedző, Quique Setién marad a helyén – egyelőre.

A szezont már biztosan vele fejezi be a Barca, így a Bajnokok Ligáját is, ahol a Napoli ellen 1-1-ről folytatódik majd a nyolcaddöntős párharc. Hogy a következő idényben is ő lesz-e a vezetőedző, az még nincs eldöntve.

A Real Madrid nyerte meg, vagy a Barcelona bukta el a bajnoki címet?
Ha nem is lehengerlő játékkal, de a legutóbbi tíz bajnokiját mind megnyerte a Real Madrid, és mivel a legnagyobb rivális, a Barcelona közben fontos pontokat hullajtott, el is dőlt a spanyol bajnoki cím sorsa. A Barcánál az elmúlt években elindult folyamatok keserű jövőképet festenek.

Setién januárban érkezett a Barcelonához, akkor még azonos pontszámmal állt a két csapat a tabella élén, mostanra viszont a Real már hétpontos előnyben van – Madrid 34. bajnoki győzelmét ünnepelhette. Lionel Messi a rivális győzelme kapcsán arról beszélt, hogy gyenge csapat a jelenlegi Barca és amilyen játékot nyújtanak, úgy a Napoli ellen sem lesz esélyük.

Messi kifakadt az elbukott bajnoki cím után: Gyengék vagyunk, sokat segítettünk a Realnak
Ilyen játékkal a Bajnokok Ligájából is ki fognak zúgni a csapatkapitány szerint.

Kiemelt kép: STR / AFP

Olvasói sztorik