Nemzetközi foci

Atalanta-meccset néz, aki idén jól akar szórakozni

Az egyik legszórakoztatóbb csapat Európában az Atalanta, nem csak azért mert borsot tud törni a nagycsapatok orra alá, vagy amiért első BL-idényükben negyeddöntőig jutottak már, hanem a látványos játék miatt is. Aki 2020-ban szórakozni akar egy focimeccsel, nyugodtan választhatja a bergamói csapatot.

Erre kiváló példa a keddi olasz bajnoki is, az Atalanta 6-2-re győzte le a Bresciát. Bekezdtek a csapatok, Mario Pasalic 87 másodperc alatt betalált, de a 8. percben Ernesto Torregrossa egalizált. Ettől viszont csak vérszemet kapott a bergamói együttes, a 25. és a 30. perc között 3 gólt is vágtak a hazaiak. Térfélcsere után csak tovább nyílt az olló, Pasalic még kétszer betalált, Nikolas Spalek a hajrában már csak kozmetikázni tudott az eredményen.

A mostani idényben ez volt a negyedik alkalom, amikor a bergamói csapat egy meccsen legalább hat gólt szerzett. Ennél jobb mérlege nincs egy csapatnak sem Európában.

Pasalic is nagy eredményt ért el, ugyanis ő a negyedik horvát futballista, aki mesterhármasig jutott a Serie A-ban. Győzelmével az Atalanta feljött a második helyre, de nem játszott még a fordulóban az Inter és a Lazio, így még visszacsúzhat akár a negyedik helyre is Gianpiero Gasperini együttese.

Végeredmény – Serie A, 36. forduló

Atalanta – Brescia 6-2 (4-1)
gól: Pasalic (2., 55., 58.), De Roon (25.), Malinovszkij (28.), D. Zapata (30.), illetve Torregrossa (8.), Spalek (83.)

 

szerdán játsszák:
AC Milan – Parma 19.30
Bologna – Napoli 19.30
Sampdoria – Cagliari 19.30
AS Roma – Hellas Verona 21.45
Lecce – Fiorentina 21.45
Sassuolo – Juventus 21.45
Udinese – Lazio 21.45

 

csütörtökön játsszák:
Torino – Genoa 19.30
SPAL – Internazionale 21.45

Kiemelt kép: MIGUEL MEDINA / AFP

Olvasói sztorik