Nemzetközi foci

Eszelős összegért igazolhat csatárt a Napoli

A Goal.com beszámolója szerint a Napoli egészen elképesztő összegért, 81 millió euróért akarja megvenni a Lille csatárát, Victor Osimhent.

A 21 éves nigériai csatárt több európai klub is kiszúrta, ám Kalidou Koulibaly, a Napoli szenegáli hátvédje elárulta, felhívta őt Osimhen, hogy meséljen egy kicsit a csapatról és a bajnokságról. Szintén segítheti az üzletet, hogy Osimhen lecserélte ügynökét, aki miatt többször megakadtak a tárgyalások.

Hogy honnan húzott elő a Napoli 81 milliót, az remek kérdés, mivel a koronavírus-járvány miatt minden klub veszteségeket könyvel el és inkább csökkenti a kiadásokat.

A Napoli klubrekordja egyébként is 42 millió euró, amit Hirving Lozanóért fizetett ki 2019-ben. A Lille csatáráért fizetendő összeg ennek csaknem a duplája.

A Goal szerint Gennaro Gattuso bizalma és élénk érdeklődése egyértelműen elnyerte Osimhen tetszését és már az orvosi vizsgálatokhoz utazik Olaszországba, hogy csütörtökön már bejelenthessék. A csatár a mostani fizetése hétszeresét keresi majd és minden idők legdrágábban eladott Lille-játékosa lehet.

A Milan állítólag megtette az első ajánlatát Szoboszlainak
Öt évre szereznék meg, az is kiderült, milyen fizetéssel csábítják.

Osimhen a félbeszakadt szezonban 38 meccsen 18 gólt szerzett és a Ligue 1 legjobb afrikai labdarúgójának választották.

Kiemelt kép: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP

Olvasói sztorik