Nemzetközi foci

Nem lehet legálisan nézni a Premier League-et Szaúd-Arábiában

Szaúd-Arábia kitiltotta a Premier League közvetítési jogait tulajdonló beIN Sportot az országból, így jelenleg az emberek nem tudják legálisan nézni az angol bajnokságot, írja a BBC.

Az ország vezetői szerint a katari bázisú csatorna visszaélt a lehetőségeivel, hogy monopóliummá váljon, ezért Szaúd-Arábia nem támogatja a csatornát a jövőben. Mindez azért is érdekes, mert a szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalmán próbálja megvenni a ligában szereplő Newcastle Unitedet.

A brit kormány még nem döntött, hogy engedélyezi-e a klub eladását a 80 százalékban szaúdi kormánypénzeket használó koronahercegnek, de a történtek után a BBC szerint nem sokan szeretnék, hogy ez megtörténjen. A britek azt is említik, Szaúd-Arábiát júniusban azzal vádolta a Kereskedelmi Világszervezet (WTO), hogy a beoutQ nevű kalóz oldalnak segített az illegális streamek futtatásában.

A beIN Sports hároméves megállapodást kötött a Premier League-gel, amelynek nagyjából a felénél tart és amelyért 400 millió fontot fizetett.

Kiemelt kép: JUSTIN SETTERFIELD / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik