Nemzetközi foci

Az utolsó pillanatban esett el a dobogótól a Manchester United

2-2-es döntetlent játszott a Manchester United az angol bajnokság 35. fordulójában a Southamptonnal hétfő este.

Nem kezdett pedig jól a hazai csapat, a 12. percben pepecseltek hátul a védők, míg a sokkal erőszakosabb Southampton-játékosok labdát szereztek, Nathan Redmond keresztbe lőtt labdáját pedig Stuart Armstrong lőtte az MU kapujába.

Sokáig azért nem örülhettek a vendégek, egészen pontosan nyolc percig vezettek az Old Traffordon. Ekkor Paul Pogba előreívelt labdáját szépen tartotta meg Anthony Martial, majd még estében az érkező Marcus Rashford elé pöckölte tovább, az angol csatár pedig a hálóba lőtt.

Pillanatokkal később már vezetett is a Manchester United, megint Martial villant: a bal szélről befelé cselezett, majd a tizenhatos előteréből jobbal a jobb fölsőbe bombázott.

A csattanó azonban a 96. percre maradt, egy szöglet után Jan Bednarek fejelte kapura a labdát, amit közvetlen közelről Michael Obafemi kotort a kapuba.

Mivel a Chelsea 3-0-ra kikapott korábban a Sheffield United vendégeként, a manchesteriek győzelme a harmadik helyet jelentette volna, így viszont egy ponttal a londoniak mögött maradt az MU.

Vágeredmény – Premier League, 35. forduló, hétfő

Manchester United – Southampton 2-2 (2-1)
Gólszerző: Rashford (20.), Martial (23.) ill. Armstrong (12.), Obafemi (96.)

Kiemelt kép: DAVE THOMPSON / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik