Nemzetközi foci

Öt perc alatt fordított 0-2-ről az AC Milan

Fantasztikus második félidő után nyert 4-2-re az AC Milan a listavezető Juventus ellen.

Szinte hihetetlen, de az első félidőben nem esett gól a forduló rangadóján. Térfélcsere után viszont beindultak a fiúk, Adrien Rabiot a 47. percben adta meg az alaphangot azzal, hogy saját térfele közepéről indulva meg sem állt a Milan tizenhatosáig, hogy a bal felsőbe bombázzon.

Hat perccel később Juan Cuadrado labdája talált utat Cristiano Ronaldóhoz, aki százszázalékos ziccerben nem hibázott.

Ekkor úgy tűnt, a Milan esélyei elúsztak, hogy bármit is elérjen a meccsen, de váratlanul a 62. percben egy ajándék tizenegyes hullott a csapat ölébe, Zlatan Ibrahimovic pedig köszönte szépen, bevágta a büntetőt.

Ettől vérszemet kapott a Milan, pár perccel később Franck Kessié kavargatott a tizenhatoson belül, majd a jobb alsóba lőtt.

Ezzel a lendülettel azonnal fordított is a Milan, Rafael Leao vitt tovább egy szabáltyalanság miatt elveszettnek hitt labdát és a kapu jobb oldalába lőtt.

A sokkból képtelen volt felébredni a Juve, sőt a hajrában Ante Rebic is betalált, így egy igazán őrült második félidő után nagy győzelmet aratott az AC Milan.

A címvédőt egyedül az nyugtathatja, hogy a keddi játéknapon korábban kikapott az üldöző Lazio is, így nem csökkent a különbség az első két helyezett között.

Végeredmény – Serie A, 31. forduló

AC Milan-Juventus 4-2 (0-0)
Gólszerző: Ibrahimovic (62.), Kessié (66.), Leao (67.), Rebic (80.) ill. Rabiot (47.), Ronaldo (53.)

Lecce-Lazio 2-1 (1-1)
Gólszerző: Babacar (30.), Lucioni (47.) ill.  Caicedo (5.)
Kiállítva: Patric (92.)

Kiemelt kép: Marco Luzzani/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik