Nemzetközi foci

Gumicsónakon menekült Olaszországba az Intert legyőző Bologna gólszerzője

Az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának legnagyobb meglepetését a Bologna aratta, amely 2-1-re győzött az Inter vendégeként. Az egyenlítő gólt egy 18 éves gambiai menekült, Musa Juwara szerezte.

A csatár 2016-ban teljesen egyedül, kiskorúként érkezett Olaszországba, ahol a futball megváltoztatta életét.

A 2001-ben született Juwara fiatalon árvaságra jutott, a nagyapja nevelte, és végül úgy döntött, hogy Európába utazik egy fényesebb jövő érdekében. 15 évesen egy felfújható csónakkal evickélt át Szicíliába úgy, hogy úszni sem tudott.

A futball iránti szeretete a Virtus Aviglianónál mutatkozott meg, ahol Vitantonio Summa edző vette a szárnya alá, és feleségével együtt törvényes gyámként segítette.

A Chievo egy évvel később felfigyelt rá és 2017-ben szerződtette, majd a 2019-es Torneo di Viareggio idejére kölcsönadta a Torinónak – ott három mérkőzésen három gólt szerzett.

Tavaly nyáron a Bologna szerezte meg, az U19-ből is kiemelkedve decemberben, az Olasz Kupában, két hónappal később a Serie A-ban is bemutatkozott.

Az Inter elleni vasárnapi meccs volt pályafutása ötödik bajnokija az élvonalban, a 65. percben lépett pályára, kilenc perccel később pedig egyenlített.

A győztes gólt honfitársa, Musa Barrow szerezte a 80. percben.

Kiemelt fotó: MIGUEL MEDINA / AFP

Olvasói sztorik